Joulupukki ja tonttu istuvat suuren avotakan edessä katsoen tuleen

Virittäydy joulun tunnelmaan tapahtumissamme

Talven tienoo kuin satumaa,
tumma taivas yllä sen.
Joulun kynttilät valollaan
kruunaavat sen kauneuden
.

Olemme matkalla jouluun ja tunnelmalliset tapahtumat virittävät meidät joulun odotukseen. Keuruun seurakunnan järjestämät Kauneimmat Joululaulut tilaisuuksia järjestetään eri puolilla Keuruuta kylissä, tässä muutamia poimintoja – kaikki kauneimmat joululaulu -tilaisuudet löydät Keuruu Today viikko-ohjelmasta.

Kauneimmat joululaulut kiertää Keuruulla

Pihlajaveden kauneimmat joululaulut lauletaan pe 9.12. klo 18.00  Pihlajaveden uudessa kirkossa. Mukana Haapamäki-Pihlajavesi kirkkokuoro

valkoinen Pihlajaveden kirkko
Pihlajaveden uusi kirkko (1870)

Haapamäen kauneimmat joululaulut lauletaan Haapamäen kirkossa 50. kerran to 15.12. klo 18.00. Huom. tervetuloa nauttimaan klo 18 puuroa, laulutilaisuus alkaa klo 19.

Lasten kauneimmat joululaulut lauletaan pe 16.12. klo 18 Keuruun kirkossa
Keuruun kauneimmat joululaulut
su 18.12. klo 18.00  Keuruun kirkko


Keuruun uusi kirkko (1892)

Muut jouluiset konsertit

Perinteinen Hyvä Tuomas joulun tuopi -konsertti järjestetään Tuomaan päivänä ke 21.12. klo 19.00 Keuruun kirkossa. Esiintyjinä Ami ja Tanja Varjotie ja Matti Pesonen sekä Keuruun Laulumiehet. Ohjelma 20 €.

tonttu lyhdyn vieressä

Muut jouluiset koko perheen tapahtumat

Lauantaina 10.12. klo 11-15 on perinteinen Vanhan Keuruun Joulutori matkailukeskus Kamanassa sisätiloissa ja pihapiirissä. Vanhan kivinavetan katon alta löydät paljon myyjiä: käsitöitä, jouluisia herkkuja, koruja, huopatuotteita, kosmetiikkaa, sisustustuotteita, leluja, nukenvaatteita, vaappuja ym.

Kamanan vintillä muotinukkekeräilijä on Eija Junno-Pihlaisen näyttely “Magiaa, satua ja vintagea”, ja sinne on vapaa pääsy. Näyttelyssä on runsaasti nukkeja barbeista Harry Pottereihin. Eila on paikalla Vinttigalleriassa 10.12. klo 13−14.30 ja voit tuoda vaikka oman nukkesi arvioitavaksi.
Vinttigalleriassa on myös Piparkakkukilpailun osallistujat näytillä ja äänestys käynnissä!

Ravintola Pappilan Tavernassa lounasta, kahvilapalvelut ja ihania herkkuja: Tavernan Joulutorilounas klo 11-15 hintaan 19,50€/hlö, lapset 2-12 v 1 €/ikävuosi. Oletko jo maistanut Tallipihan ihanat suklaakonvehdit? Jollet, niin poikkeapa Tavernassa suklaavitriinin äärellä, suloiset konvehdit on oiva joululahja itselle tai ystävälle!

Keurusseudun Partiolaisten jouluaitassa myynnissä mm. riisipuuroa, grillimakkaraa ja lämmintä juotavaa ja pihapiirissä on suloiset, rapsuteltavat kaverikoirat paikalla klo 11-14. Lapsille näyttäytyy Tontun touhut kellon ollessa tasan ja puoli. Annulin puoti auki on pappilan aitassa ja Tiltaltti Shopissa ihania joululahjaideoita sekä Tiltaltti Outletissa kaikki asusteet tarjouksessa kympillä.

Kun olet kiertänyt joulutorin, vietä hetki rentouttavissa savusaunan löylyissä Kinkamon Pirtillä. Ihana tunnelmainen Kinkamon Pirtin savusauna lämpiää lauantaina 10.12.22 klo 13-18. Ota pyyhe ja uikkarit mukaan ja tule mukaan – saunominen järjestetään sekasaunana, hinta 15€/henkilö.

Kinkamon Pirtin Tonttusunnuntait (11.12.) on kohdennettu koko perheelle. Pääset syöttämään jäkälää aidoille poroille, nauttimaan tonttupolusta ja tarjoilusta kodalla. Valintasi mukaan tarjolla on riisipuuroa, nokipannukahvia, glögiä ja joulutorttuja sekä pipareita. Katso tarkemmat tiedot täältä ja varaa tuloaikasi etukäteen Mervi Lahtiselle.

kolme poroa syö heinää
Kinkamon porot odottavat jouluvieraita

Rahikkalan Hertta viettää jo toista jouluaan Keuruun Ampialassa, Rahikkalan tilan kulttuurifarmilla. Vaikka tässä joulussa onkin uusia sävyjä, paras ydin on silti tallella — ystävät! Hertta eläinystävineen kutsuu myös sinut, ystävä, luokseen joulunviettoon! Rahikkalan tunnelmallisella Joulupolulla lauantaina 17.12. klo 14-17 tapaat Hertan eläinystävineen ja löydät samalla palan aitoa jouluiloa. Viiden tähden Kahvila Kuivaamossa on tarjolla joulupuuroa, kuumaa juomaa ja ihania jouluisia herkkuja. Villa Herttalasta löytyy suloinen Joulupuoti, jossa myydään paikallisten kädentaitajien tuotteita ja muita upeita pikku lahjoja pukinkonttiin.

17.12. Riihon Majatalon perinteinen joulupöytä on kaikkien varattavissa. Tee varauksesi joko verkossa tai soittamalla viimeistään 13.12. mennessä.

Keuruun uimahallilla on 16.12. asti tunnelmallinen kynttiläuinti perjantaisin klo 18-20. Uimahallin valaistus hämärretty, ja valaistu kynttilöillä ja pienemmillä valoilla. Monitoimialtaan vesisuihkut ja jumppanäyttö sekä liukumäki ovat pois käytöstä, joten voit rauhassa nauttia rentouttavasta hetkestä. Nautinnon kruunaa herkulliset leivonnaiset – suolaiset tai makeat – kahvila Iidan Unelmassa.

Hotelli Keurusselkä tanssittaa joulukuussa perjantaisin ja lauantaisin. Lauteille nousee Hurma, Sinitaivas, Joonas Erkkilä ja Unelma, PNP solistina Henri Jokinen, Sari Hellsten ja Roulette sekä vuodenvaihteessa Marko Maunuksela & Jukka Hallikainen & Jackpot.

Keurusharjun loma-asunto kuvattuna ulkoapäin lumen keskellä
Keurusharjun loma-asunto (paritalo)

Joulun aikaa Hotellissa nautitaan tunnelmasta jouluvieraiden kanssa. Tällöin järjestetään yhteistä ohjelmaa ja tarjolla herkullisia jouluruokia. Vielä saattaa olla tilaa huoneissa ja esimerkiksi perheille ja ystäväporukoille sopivissa loma-asunnoissa. Kannattaa ottaa yhteyttä ja järjestää itselle lahjaksi kiireetön joulu.
Joulun ja uuden vuoden majoituspaketit – tarjoukset löydät tämän linkin kautta.

jouluruokia
Hotellin jouluruokabuffet

Jouluaattona ja -päivinä on useita Keuruun seurakunnan järjestämiä jumalanpalveluksia ja messuja. Mainittakoon näistä tunnelmallinen ulkoilmassa vietettävä Jouluhartaus Keuruun maastokirkossa aattona 24.12. klo 13 ja Keuruun kirkossa Jouluyön messu klo 22 (-23.30)

Keurusselän liikuntapuistossa sijaitsevan maastokirkon altari talviasussaan koristeltuna havuilla
Keuruun Liikuntapuistossa sijaitsee Maastokirkko

.

Arkihuolesi kaikki heitä, tulkoon joulu!

.

Tiedot kerätty Keuruu Today viikko-ohjelmasta sekä facebook -tapahtumista.
Muutokset mahdollisia – tiedot sitoumuksetta.

Päivitetty 8.12.22/Visit Keuruu