punertava pensas ja lipputangoissa punaiset liput

Tapahtumien viikonvaihde 23.-25.9.22

Keuruun syyskuiseen viikonloppuun sisältyy tunnelmallisen perinteiset Syysmarkkinat Vanhan Keuruun alueella, musiikkia afrikkalaisista rytmeistä folkkiin sekä lapsille musiikillista taikaa Soivan sammakon soittorasia -esityksessä kulttuuritalo Kimarassa. Viikonlopun päättää upea urkukonsertti Keuruun uudessa kirkossa. Eri kohteissa näyttelyjä ja vauhdikkaita tansseja Hotelli Keurusselässä ja Höyrypaviljongissa. Hotelli Keurusselän syystarjoukseen kannattaa tarttua, joten nyt laitetaan auton keula kohti Keuruuta ja tullaan mukaan mukavaan meininkiin.

Vanhan Keuruun syysmarkkinat ovat täällä taas parin vuoden tauon jälkeen. Keuruun keskustan sydämessä, Vanhan Keuruun alueelle kokoontuu lauantaina 24.9. klo 11-15 runsaasti myyjiä kädentaidon ja syyssadon myötä. Pirteässä syystunnelmassa voi tehdä ostoksia paikallisten tuotteiden parissa. Pöytiin katetaan mm. leivonnaisia, marjoja, sieniä, säilykkeitä, hilloja, mehuja ja paikallisia kaalikääryleitä, joten lähiruoka-ainekset löytyy viikonvaihteen ruokailuihin ja herkut illanviettoon. Valmiiseen katettuun pöytään pääsee syyssadonlounaalla upeassa Vanhassa Pappilassa tai kivinavetan rouheassa tunnelmassa Pappilan Tavernassa, jossa myös tarjolla kuumia juomia, kondiittorimestarin herkkuja ja suussa sulavia Tallipihan belgialaisia konvehteja. Syyssadonlounaan menu löytyy tapahtuman facebook-sivulta.

Makkaran ja vohvelien ystäviä hemmotellaan Keurusseudun Partiolaisten kahvilassa. Vinkkinä, että kannattaa varata mukaan myös käteistä (pankkiautomaatit: K-Supermarket, S-Market ja ABC) ostoksia varten ja alueella on rajoitetusti paikoitustilaa, joten tule paikan päälle pienen kävelymatkan päästä, esim. 300 m päästä Ahtolan satamasta tai Keuruun keskustasta.

Alueelta löytyy myös koruja, asusteita, neuleita, kosmetiikkaa, kynttilöitä, puuleluja sekä mukavaa puuhaa koko perheelle, kuten ilmainen ulkopakopeli Kapteenin pennoset. Markkinoilla voi rapsutella lampaita, vuokrata kanootteja, poiketa Keuruun kirjastoautoon ja tavata KeuPa HT:n edustajia sekä seurata Keuruun Marttojen työnäytöstä lankojen sienillä värjäämisestä. Käy tutustumassa kuinka upeita sävyjä saadaan kasveja ja sieniä käyttämällä. Musiikista vastaa mainio Lauluyhtye Semiseco, joka esiintyy esiintyy klo 13.

Matkailukeskus Kamanassa sijaitsee ravintola Pappilan Tavernan lisäksi Tiltaltti Shop – ihanien tavaroiden puoti. Puodissa on juuri nyt syksyn uusia ihania uutuuksia, tunikoita, leggareita, huiveja ja laukkuja. Supertarjouksena Tiltaltti Shopin Outletissa kaikki vaatteet 20€/kpl. Asuja molemmissa löytyy koossa 36-60.

Tiltaltin ja Tavernan yhteydessä toimii Keuruun museo, jonka alakerran salissa kuvataiteilijat on Svetlana Ruohon ja Tatjana Swan’n Keski-Suomen sydämessä -näyttely. Ruoho hyödyntää öljyväri- ja akryylitöissään luonnonmateriaaleja. Swan tuo Kamanaan öljyväritöitä, joissa voi tunnistaa tuttuja maisemia sekä metsän eläimiä ja satuhahmoja keramiikkaveistoksina. Näyttelyn yhteydessä on taiteilijan ateljee -installaatio, jossa perjantaina 23.9. klo 14-16 voit tavata Tatjanan ja tehdä omia luonnoksia. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Vinttigalleriassa nautitaan 90-vuotisjuhlapäivän kunniaksi kootussa näyttelyssä Seija Sipposen käsitöiden ja vaatesuunnittelun taidonnäytteistä. Sipponen on keuruulaisille tuttu esimerkiksi kansalaisopiston ompelupiireistä ja Keuruun työkeskuksen työnjohtajana. Sipposen käsistä on syntynyt niin kansallispukuja kuin iltapuku Linnan juhliin, seinävaatteita ja koruja, nyplättyjä pitsejä ja painettuja kankaita, huovutuksia ja paperitöitä, arkivaatteita ja huonekaluverhoiluja.

Vinttigalleriassa pääsee myös vilkaisemaan Keuruun Marttojen historiaan pienen näyttelyn myötä. Esillä mm. Martta-asu, Keuruun kansallispuku ja lyhyt historiakatsaus yhdistyksen vuonna 1936 alkaneeseen taipaleeseen.

Ravintola Pappilan Taverna, Tiltaltti Shop ja Keuruun museo on avoinna ympäri vuoden ma-la ja Vanhan Keuruun Syysmarkkinat järjestetään lauantaina 24.9.22. Tutustu alueeseen www.vanhakeuruu.fi.

Näyttelykierrosta pääsee jatkamaan Vanhan Keuruun alueella ns. Mäkisen rannassa sijaitsevassa Keuruun pääkirjastossa, jossa on syyskuun ajan keuruulaisen Pirjo Koukkulan taidenäyttely Eläimellinen näyttely – Elvis & kumpp. Näyttelyssä on suomalaisia eläimiä veikein vedoin luotuina. Kirjasto on avoinna perjantaina klo 10-17 ja lauantaina klo 10-14.

Asunnan kylällä Villa Herttalan Farmiklubissa eletään yhdessä rikasta maalaiselämää. Pääset hoitamaan eläinystäviä niille tärkeiden arkirutiinien mukaan. Toisaalta pääset kokemaan kaikkea sitä, mikä ei ehkä kuulunut suunnitelmaan, mutta on kuitenkin osa farmielämää. Eläinystävien hoidon lisäksi klubilaiset opettelevat laajemminkin maalaiselämän alkeita ja hoitavat pieniä, Pehtoorin, antamia hommia aina lauantaisin klo 10-11.30 (10.12.22. asti). Osallistumismaksu 15€/lapsi.

Kulttuuritalo Kimarassa on koko viikonvaihteen ajan useita eri esityksiä. Perjantaina nautitaan afrikkalaisia rytmeistä tanssin, musiikin ja kertomuksien myötä. Afrofinns tanssiryhmä NDIAXASS-Together, MC Domas, Marika ja Malick esiintyvät perjantaina 23.9. klo 18 alkaen. Liput ovelta 10€ voi maksaa käteisellä ja kortilla.

Lauantai-iltapäivällä 24.9. klo 14 esitetään Soivan Sammakon soittorasia, joka on Teatteri Soivan Sammakon vuoden 2021 uusi käsikirjoitus ja samalla viidestoista osa Soiva Sammakko – sarjaan. Näytelmä on suunnattu päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille. Näytelmän teemoja ovat musiikin taika ja yhteistyötaidot. Näytelmässä, joka kestää n. 30 minuuttia on paljon musiikkia ja osallistumista ja soveltuu yli 2-vuotiaille. Liput ovelta 5 € (sis. mehun ja piparin esityksen jälkeen).

Kimarassa on lauantaina 24.9. klo 18 kiireisen arjen keskellä pieni keidas, jossa pääset pysähtymään ja nauttimaan suomenkielisestä akustisesta pop-/folkmusiikista. Illassa kuullaan kahta duoa, Kokkolasta tulevaa Vellamoa ja keskisuomalaista Aavaa. Liput ovelta 10 € ja väliaikakahvitus.

Lauantaina 24.9. klo 17 järjestetään lätkäfaneille jännättävää Mestiksen Keupa Ht kotiottelun myötä Keuruun Jäähallissa. Vastaan saadaan Hermes Kokkolasta. KeuPa Ht yhteistyökumppaneineen mahdollistaa, että kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi KeuPa HT:n runkosarjan kotiotteluihin sisään seisomapaikoille. Yli 18 vuotiaat voivat ostaa liput suoraan netistä (tai ovelta) täältä.

Hotelli Keurusselkä tanssittaa perjantaina 23.9. Jarkko Yli-Sikkilä & Soiva Orkesteri tahdeissa klo 20-24. Lauantaina 24.9. lauteille nousee Marko Maunuksela & Jukka Hallikainen & Jackpot. Pääsyliput 18€/ilta. Syystarjouksena kaksi vuorokautta kahden hengen standard-huoneessa hintaan ke-pe 100 €/hlö, pe-su 120 €/hlö (1 hengen huonelisä +30€) sis. aamiainen, kylpylä ja viikonlopun tanssiliput. Tarjous voimassa 25.9. asti ja vain uusiin varauksiin.

Haapamäen Höyrypaviljongissa tanssitaan lauantaina 24.9. Leif Lindemanin ja Amoren tahtiin klo 19.00 – 23.30. Höyrypaviljongin yhteydessä Juhlatalo Ukko-Pekka palvelee A-oikeuksin. Alueelta löytyy yöpymismahdollisuuksia Martin makuukammareissa ja junavaunuissa.

Höyryveturipuisto on myös avoinna joka päivä lokakuun loppuun asti klo 10-15. Alueella voit tutustua eri aikakausien aitoihin vetureihin, näyttelyihin ja leikkipaikkoihin. Alueella on myös karavaanarialue ja Juhlaravintola Ukko-Pekka tarjoaa lounasaikaan kotilounasta ma-la.

Perjantaina 23.9. klo 18 on Häkkisen maaseutuseuran talolla Valoa iltaan! -hengellisten laulujen yhteislauluilta. Mukana Keuruun seurakunnan väkeä ja kahvitarjoilu. Varaathan käteistä vapaaehtoiseen kahvimaksuun.

Sunnuntai-iltana 25.9. klo 18 pääsee kuuntelemaan upeaa soitantaa Keuruun kirkon urkujen 120 –vuotissynttäreiden kunniaksi. Keuruun kirkon alkuperäiset Walcker-urut valmistuivat v. 1902, ja syyskuussa vihkiäiskonsertin soitti Oskar Merikanto. Kannattaa tulla kuuntelemaan mitä urkutaiteilija Pétur Sakari ja “Keuruun oma” urkuri Hanna Koljonen loihtivat kahden tunnin ajan päivänsankarin pillistöstä, ohjelma 20 €.

Poikkea myös virkistäytymässä kylpylätyylisessä uimahallissamme, joka on avoinna myös lauantaina klo 18 asti. Kahvilassa Iidan herkulliset leivonnaiset voit ottaa vaikkapa mukaan kotiin vietäväksi.

Keuruun tapahtumista löydät lisätietoja linkkien takaa sekä KEURUU TODAY –viikko-ohjelmasta. Tule ja viihdy vieraanamme!

Aineisto kerätty Visit Keuruu – Keuruu Today viikko-ohjelman pohjalta.

Tiedot sitoumuksetta – muutokset mahdollisia.