Tapahtumien viikonvaihde 2.-4.9.22

Syyskuun ensimmäinen viikonvaihde tuo tapahtumien kirjon Keuruulle.

Camping Nyyssänniemessä vietetään Venetsialaisviikonvaihdetta 3.9.22. Venetsialaiset päättää Nyyssiksen kesäkauden, alue valaistu, elokokko ja esiintyjänä on huippubändi OSMOS COSMOS, liput kympin. Keuruun keskustan tuntumassa sijaitseva Nyyssänniemen leirintäalue on myös paikallisten asiakkaiden suosiossa. Historiallisessa Ison Liukon pirtissa nautitaan ehkä Suomen parhaimpia artesaanipitsoja ja alueella on runsaasti aktiviteetteja, minigolfista säbäareenaan. Tule asuntoautolla tai teltan kera paikalle, tilaa löytyy upean Keurusselän rannalta. Aurorahytti ja mökkimajoitus kannattaa varata tapahtumaviikonvaihteessa etukäteen.

Aurorahytti sijaitsee Camping Nyyssänniemessä Keurusselkäjärven rannalla.

Hotelli Keurusselässä tanssitaan perjantaina Finlandersin tahdeissa ja lauantaina lauteille nousee Jouni Keronen orkestereineen. Molempina iltoina käydään myös Loistava laulaja -kisan puolivälierät. Tule viihdy tanssien koko viikonvaihde – majoitu hotellin viihtyisiin huoneisiin tai porukalla Keurusharjun saunallisiin loma-asuntoihin. Päivällä voit käydä vaikka pyöräilemässä lähialueilla tai vuokrata kanootin. Majoitustarjous päähotellissa 1 vrk alkaen 94,50€/hlö sisältäen aamiainen, päivällinen, kylpyläkäynnin ja tanssiliput.

Parketille pääsee myös Haapamäen Höyrypaviljongissa, jossa viihdyttävät uudet tangokuninkaalliset. Katso linkin takaa tanssipaketti majoituksella. Molemmissa kohteissa on myös lauantaina karaokea.

paritalot ulkoapäin kuvattuna
Hotelli Keurusselän palvelujen parissa on myös Keurusharjun loma-asunnot.

Luonnonkauneus, lukuisat vesistöt, puhdas kieli, vanhat kirkot, hurmaavat hanget – siinä syitä matkustaa Keurusseudulle. Vielä ehdit käymään lauantaina päättyvässä Kesävieraista turisteihin –näyttelyssä Keuruun museossa. Matkailukeskus Kamanassa esillä oleva kesänäyttely valottaa Keurusseudun matkailun historiaa ja matkakohteita 1800-luvun puolivälistä nykypäivään. Entiseen kivinavettaan rakennetussa Kamanassa saat samalla nautittua Pappilan Tavernan lounasta sekä tehdä ostoksia ihanien tavaroiden puodissa Tiltaltti Shopissa. Muotia ja kaikenkokoisten naisten asusteiden pop-up liikkeestä teet edullisia löytöjä. Keuruun Pappilan vintillä on mahdollisuus pelata Pappilan pakopeliä 2-6 hengen porukoissa. Varaa aikasi ennakkoon! Alueella on myös koko perheelle sopiva, maksuton ulkopakopeli Kapteenin pennoset. Lataa pelikartta nettisivulta tai nappaa kartta liiterin seinässä olevasta punaisesta postilaatikosta.

Tiltaltti Shop on ihanien tavaroiden puoti entisessä kivinavetassa.

Lauantaina kirppisten ystävät voivat tehdä kunnon kierroksen perinteisissä kirppiksissä, kuten Vilikassa, Lähetyskirppiksellä ja Keuruun kirpputorilla. Keuruun yläkoulun salissa Keuruun Naisvoimistelijat järjestää lauantaina liikuntavälineiden ja -vaatteiden kirppiksen. Lapsille on maksuton temppurata samoissa tiloissa.

Haapamäen Elokuvat aloittavat esityskautensa 2.9. uudella Top Gun: Maverick -leffalla sekä lapsille kohdennetulla Kätyrit: Grun tarina -esityksellä. Elokuvat esitetään legendaarisella suojeluskuntatalolla Haapamäen Suojalla, jossa on myynnissä myös leffaherkut poppareineen.

Himmaan Huipun näkötorni luontopolkuineen ja kahviloineen on ollut yksi kesän suosikkikohteistamme. Lauantaina klo 12 jälkeen Himmaalla on mahdollisuus ruokailla Niittymäen noutotilan nyhtöpossua lisukkeineen. Muistathan ottaa mukaan käteistä. Poikkea samalla Vaissin tilan kaalikääryletehtaan tehtaanmyymälässä. Omatoimimyymälässä käy vain käteinen.

alueella kota ja näköalatorni
Himmaan Huippu – näkötorni, kota, nuotiopaikka ja luontopolku

Viikonloppuna lauantaina on perinteinen Syyshölkkä. Keuruun Kisailijoiden järjestäjät kutsuvat hölkkäämään, juoksemaan ja kävelemään Keurusselän Liikuntapuistoon. Majoittua voit esimerkiksi naapurissa sijaitsevaan Hotelli Keurusselän huoneisiin tai loma-asuntoihin tai Viikinhovi apartments -tiloihin.

Virkistyä voit kylpylätyylisessä Keuruun uimahallissa. Perjantai-iltapäivällä ohjattu vesijumppaan voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Liikuntarjoitteisille on varattu oma uintivuoro lauantaisin klo 12 alkaen. Kylpylässä on kuntouintiallas, lämminvesi- ja kylmäaltaat, kaksi allasta perheen pienimmille sekä 57 metrinen vesiliukumäki. Kahviossa nautit herkulliset makeat tai suolaiset uintirupeaman jälkeen tai poikkea kahville ihan muuten vain!

Sunnuntaina on kaikille avoin tutustuminen kirjailija Olavi Paavolaisen huvilaan ja puutarhaan. Opas kertoo Pekanniemen huvilasta ja Olavi Paavolaisen ajasta Keuruulla. Kesto 1 tunti ja pääsymaksua varten kannattaa varata käteistä 10€.

Kirjailija Olavi Paavolaisen kesähuvila

Katso tietoja KEURUU TODAY VIIKKO-OHJELMASTA ja tule mukaan mukavien ihmisten tilaisuuksiin!

Katso tapahtumamme viikko-ohjelmasta.
Klikkaa logoa.

Tiedot kerätty verkko- ja somesivuilta – muutokset mahdollisia (tiedot sitoumuksetta).