kolme lasta istuu lumihangessa ja syö aurinkolasit päässään isoja laskiaispullia

Talvilomalla Keuruulle!

Keski-Suomen talvilomaviikolla (vk9/23) löytyy lomalaiselle runsaasti erilaista viihdykettä ja ajanvietettä.

Visit Keuruun eli näiltä Keuruun matkailunpalvelujen sivulta löydät runsaasti informaatiota kohteistamme. Olemme tähän artikkeliin koonneet ajanokohtaisimmat tiedot, miten voit viettää meillä kiireettömän mutta silti aktiivisen talviloman. Tule mukaan!

Keuruulla on runsaasti hyväpohjaisia latuja kunnossa tällä hetkellä, kun myös järviladut. Uimahalli on avoinna viikon jokaisena päivänä, myös sunnuntaina su 4.-5.3. 2023  klo 10-18. Laturetki peruuntui, mutta Kansallinen hiihtopäivätapahtuma Keuruulla järjestetään sekä Lasten laturetkitapahtumat pidetään suunnitelman mukaisesti. Hiihto-osuudet ovat säävarauksella.

Keuruun ladut | Keuruu latutilanne | Multia latutilanne

Keuruulla järjestetään Kansallinen hiihtopäivä tapahtuma  lauantaina 4.3. klo 10.00-15.00. Kurkisaaren Perhepuistosta Tarhian ympäri perinteinen latu 10km. Kurkisaaressa on tarjolla tulet ja makkaran myyntiä. (os. Wegeliuksentie 7, Keuruu)

lapsia napakelkan kyydissä
Kurkisaaren rannalla pääset napakelkan kyytiin.

Kaikkien lasten talvitapahtuma Lasten Laturetki järjestetään Keuruun keskustan tuntumassa Kurkisaaren perhepuistossa lauantaina 4.3.23. Päätapahtuma on koko perheen tapahtuma nuotiopaikkoineen, ohjattuine leikkeineen ja ohjelmineen. Hiihtotaitoiset ohjataan satuhahmojen vetämänä yhteislähdöllä Keuruun kaupunginkirjaston rannasta. Hiihto-osuuteen on säävaraus, mutta itse tapahtuma toteutetaan, vaikka kelit olisi huonommatkin.

Riihon Kyläyhdistyksen ylläpitämät ladut ovat nyt mitä parhaimmassa kunnossa. Ladun viedessä Himmaan Huipun alueelle voit nauttia kyläyhdistyksen latukahviossa herkulliset itseleivotut pullat, munkit, sämpylät kuuman juoman kera. Myynnissä on makkaraa paistettavaksi nuotiolla. Ostoksia varten kannattaa varata käteistä. Voit tulla myös omin eväin. Alueella on uusi jääveistosnäyttely ja pulkkamäki. Alueelle voi tulla myös autolla. Latukahvio on avoinna koko viikon 9 ajan 5.3. asti klo 11-16.

jääveistos
Jääveistostaidetta Riihossa Himmaan Huipun alueella. Lumilautailija. Kuva: Riihon kyläyhdistys


Hotelli Keurusselän LATURETKITARJOUS!
Tarjous voimassa 3.3.-5.3.23  | Varaukset: myynti@hotelkeurusselka.fi tai puh. 014 3611 000

Hotellihuoneessa:

(sisältää aamiaisen, päivällisen, kylpylän sekä ravintolan iltaohjelman)
Viihteestä vastaavat: 3.3. Helminauha ja 4.3. Niko Mäenpää & Tähtikuvio

* 141 €/vrk yhden hengen Standard-huoneessa | 103 €/hlö/vrk kahden hengen Standard-huoneessa
* 156 €/vrk yhden hengen Superior-huoneessa | 113 €/hlö/vrk kahden hengen Superior – huoneessa

Hotelli on Green Key -hotelli, joka on sitoutunut kehittämään toimintaa kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti.

Majoituspaketti Keurusharjun loma-asunnoissa

Loma-asunto max. kuusi henkilöä, hinta 180 €/vrk
* loma-asunnoissa oma sauna
* hinta sisältää liinavaatteet ja pyyhkeet
* aamiainen, päivällinen ja ravintolan iltaohjelma – hinta +54 €/hlö

edustalla punaiset hirsiseinät ja kyltissä lukee Rantasauna 2 takana hotelli Keurusselän silhuetti puiden keskellä
Hotelli Keurusselässä viihtyy monien aktiviteettien äärellä.

HOTELLI KEURUSSELKÄ viihdyttää

Hotelli Keurusselkä sijaitsee upeiden honkien keskellä Keurusselkä järven rannalla. Monet aktiviteetit alkavat aivan ulko-ovella, vieressä on eri kuntotason hoidetut ladut ja Keurusselän Liikuntapuiston pulkkamäet, nuotiopaikat ja mm. valaistu kympin latu. Ota vaikka pilkkivälineet mukaan ja käy narraamassa Keurusselän kuhaa, ahventa tai haukea. Hotellin oma sauna- ja kylpyläosasto lämmittävää mukavasti ulkoilun päätteeksi ja ravintolassa herkuttelet pitsa- ja ala carte listan maukkailla annoksilla. Hotellin henkilökunta arvostaa ympäröivää upeaa luontomaisemaa ja on sitoutunut siihen, että hotellin toiminta on mahdollisimman luontoystävällistä. Hotelli on Green Key sertifioitu.

Helminauha on viiden ammattitaitoisen miehen luotsaama tanssiorkesteri, jota tanssikansa rakastaa. Vuoden 2013 Tanssittajatulokkaaksi valittu yhtye kiertää laajalla ohjelmistolla, josta löytyy tuttujen suosikkien lisäksi myös harvinaisempia helmiä. Tanssittaa Hotellissa perjantaina 3.3.23.

Lauantaina 4.3. lauteille nousee Ari Lawu Wire -orkesterinsa kanssa. Arin oma musiikkimaku – Olavi Virta, Kari TapioAgentsja Elvis – kuuluu ja soi vahvasti keikkaohjelmistossa. Paljon kiitosta saanut ohjelmisto on mietitty tarkkaan tanssijoita ja myös musiikin kuuntelijoita ajatellen.

Talven ja kevään aikana Hotellilla vierailee runsaasti esiintyjiä Suomen huipulta! Helmikuussa tanssittaa ihanat Hurma -yhtye, Neitoset ja Kari Hirvonen sekä Teemu Roivainen yhtyeineen.
Maaliskuulla viihdyttäjiä ovat mm. Weranta, Heikki Koskelo, Taikakuu ja Pääsiäisenä hotellin tanssilattian täyttävät mm. Kake Randelin, Antti Ahopelto ja Yölintu. Huhtikuun loppua vauhdittavat Charles Plogman ja Komiat.

Talvilomaa on mukava viettää omassa mökissä, luonnon keskellä, vaikkapa savusaunasta avantoon pulahtaen. Keuruulla on useita tasokkaita huviloita, katso majoitusvaihtoehdot sivuiltamme ja varaa oma rentoutumispaikkasi.

suuri hirsimökki talvimaisemassa
Ympäristöystävällinen Kinkamon Pirtti on mukana Green Key -ohjelmassa.

AKTIVITEETTEJA

Mikäli säät eivät houkuta ulkoilemaan, Keuruun keskustassa voit harrastaa monia sisäurheilulajeja. Liikelataamolta löytyy kahdeksan kisastandardit täyttävää keilarataa, mutta radat sopivat myös vähemmän tai olematonta kokemusta omaaville innokkaille keilaajille. Lapsien keilailua varten on mahdollista nostaa laidat, joka takaa hyvän mielen kokemukset ilman ränniheittoja. Kisailkaa vaikkapa perheenä tai kaveriporukan kesken. Tiloista löytyy niin hyvät löylyt antava sauna kabinetteineen sekä ravintolatilat huurteista kaipaaville että kahvihammasta kolottaville.

Sopimuksesta on mahdollisuus vierailla viehättävässä entisessä Keuruun Rautatieasemalla sijaitsevassa Keräilyn kätköissä – näyttelyssä. Täällä entisajan lasten lelut nalleineen, nukkeineen sekä pieni sekatavarakauppa tuo aikuisille runsaasti muistoja lapsuudesta ja nuorempi väki taasen saa lomamuistoja mukaansa. Tiloissa on myös Suomen suurin emaliastioiden kokoelma. Soittamalla varmistat vierailun täällä ihanan tunnelman kohteessa.

Keuruun kylpylätyylinen uimahalli on loistava keidas lomalaiselle! Pitkä 57 metrinen liukumäki hurjapäille ja lasten altaat, ihan myös perheen pienimmille. Kylmä- ja lämminvesialtaissa voi vierailla vaikka vuorotellen. Kuntouintiallas tarjoaa hyvät mahdollisuudet – kuten myös kaksi kuntosalia – treenaukseen lomallakin. Uimahallin Iidan kahvila tarjoaa hyvät kahvit ja erinomaiset leivonnaiset koko perheelle.  
Uimahallissa on nuoremmat lomalaiset huomioitu omilla vain peuhaamiseen varatuilla Peuhavuoroilla, joita ovat ma 27.2. klo 12–14 ja ke 1.3. klo 18–20. Tällöin altaissa on käytössä erilaisia vesileikkivälineitä.

Haapamäen Elokuvat esitetään Keuruun toisessa taajamassa legendaarisella Haapamäen Suojalla, mikä aikoinaan on toiminut Suojeluskuntatalona. Entisajan tunnelmaa huokuvien seinien sisällä on ajanmukaisella digitekniikalla varustettu leffateatteri, jossa esitetään viimeisimmät elokuvat ja oopperaesitykset. Saat popparit ja muut herkut ostettua Suojan kioskista.
Katso lomaviikon tarjonta täältä.

tyttö ja poika katsovat vesiliukumäen ylätasanteelta alaspäin
Keuruun uimahallissa riittää tekemistä koko perheelle!

LADUT JA PULKKAMÄET

Keuruun kaupungin liikuntatoimi ylläpitää eri mittaisia ja eri kuntotasoisille sopivia latureittejä. Hoidetun noin 150km latureitistön latuja on alle kilometrin mittaisista helpoista laduista aina kymmenen kilometrin valaistuun vaativamman kuntoilun latuun.

Koska Keuruunkin korkeudella vuodet eivät ole veljeksiä, kannattaa ottaa seurantaan Ladulle.fi sivustolta löytyvä päivitetty latutilanne. Muuta infoa keuruulaisista laduista Keuruun vapaa-aikatoimen sivulta.  Talvimatkailu pienten kanssa ei ole mitään, jollei pulkkailemaan pääse. Keuruulla Hotellilla majoittuville lähin mäki sijaitsee noin kilometrin päässä Keurusselän Liikuntapuistossa ja muita mäkiä löytyy mm. Kurkisaaren perhepuistosta ja Ketvelniemen lähiliikunta-alueelta.
Tiedot pulkkamäkien sijainneista löydät täältä.

kaksi lasta laskee mäkeä punaisella pulkalla

OSTOKSIA JA KULTTUURIA

Shoppailla Keuruulla voi niin kivijalkakaupoissa kuin marketeissakin. Kierrätys on suosittua ja Keuruulta löytyy useampi kirppari. Poikkea tekemään edullisia ostoksia Vilikka KirppikselläKeuruun kirpputorilla ja Keuruun lähetyskirpputorilla. Suosittu Vilikka on avoinna tiistaista lauantaihin, ja kannattaa tarkistaa muiden kirppisten aukioloajat heidän facebook-sivultaan. Ihania antiikkisia ja rouheita tuotteita on Keuruun rautatieaseman makasiinissa Antiikkirengissä. Tarkista aukioloaika ja vinkkinä, että kannattaa soittaa ja sopia vierailuaika, mikäli renki on toisaalla. Lastenvaatteiden kirpputorin ja arjen käsitöitä löydät Keuruun keskustasta Pikku-Virkku puodista.

Paikallisia tuotteita ja pieni kahvila löytyy mm. Maalaisvakasta, idyllinen punainen hirsirakennus sijaitsee Keuruun keskustassa.

Riihon kylässä poiketessa voit tehdä todellisia lähiruokaostokset Vaissin tilan tehtaanmyymälässä. Suomen suurin kaalikääryletehtaan valmisteita sekä Taatilan tilan tuotteita on ostettavissa tässä pienessä omatoimimyymälässä. Muistathan varata käteistä maksua varten.

Keuruun ruokailukohteet ja kahvilat löydät täältä.

Pappilan entisessä kivinavetassa, Matkailukeskus Kamanassa, sijaitsevat Keuruun museon näyttelytilat ja ihanien lahjatavaroiden ja asusteiden puoti Tiltaltti Shop. Poikkea nauttimassa kauniista tuotteista ja hankkimassa asuste arkeen ja juhlaan. Tarjolla on mukavaa muotia ja asusteita kaikenkokoisille naisille (kokoja 36-60). Kahden rouvan omistamassa vaatekaupassa erityisen sijan ovat löytäneet isot koot ja plus-mitoitettuja vaatteet on saatavilla hyvin! Valikoimiimme kuuluu mm. kauniita tunikoita, pehmeitä neuleita, suosittuja ihmehousuja sekä paljon ihania koruja, laukkuja ja huiveja.

maalauksessa kirahveja
Senja Kortesniemi, Kirahvit 2020

Keuruun museossa on Suomenselän Taiteilijaseuran 55-vuotisjuhlanäyttely, yhdessä Eurooppalaisen Kulttuuriyhdistyksen kanssa. Museo on avoinna ma–pe klo 11–17 ja lauantaisin klo 11–16 ja tähän näyttelyyn on vapaa pääsy. Kamanassa on toisessa kerroksessa Vinttigalleria, jossa on nähtävää samaan näyttelyteemaan liittyen sekä paikallisen Martta -yhdistyksen pieni näyttelykokonaisuus.

  • Hiihtolomaviikon taiteilijatapaaminen to 2.3.2023 klo 13
    • Paikalla Marita Erkkola. Perheille ja muille lomalaisille tarjolla omatoimisia taidetehtäviä.
Vanhan Keuruun sydän on entinen Pappilan kivinavetta.


KIRJASTON PALVELUT ON KAIKILLE

Keuruun pääkirjastoa on kehuttu sen sijainnistaan sekä palvelustaan, eikä suotta. Onhan kirjasto Keuruun keskustassa Pitäjäntuvantiellä aivan Tarhianselän rannalla. Tarjolla on niin paikallisille kuin matkalaisillekin palveluja, kuten WI-FI, sekä skannaus- ja tulostusmahdollisuus. Tiloissa on runsaasti lainattavia kirjoja, lehtiä, elokuvia, musiikkia. Voit myös soittaa pianoa. Eivätkä lukeminen ja oleskelu vaadi kirjastokorttia.

NAAPUREISSA NÄHTÄVÄÄ

Mikäli keuruulaiset kohteet on jo käyty ja menojalkaa vipattaa, niin tarjolla toimintaa on lyhyen automatkan päässä naapurikunnissa. Taidekaupunki Mänttä-Vilppulaan on noin reilut 30 km ja siellä sijaitsee kansainvälisestikin kuuluisat Serlachiusmuseot. Museoissa on esillä niin kultakauden klassikoita kuin nykytaidetta ja talvilomalla lapsille on monenlaista tekemistä.

Ähtärin ja pandathan tietävät kaikki, mutta tiedätkö, että Keuruulta ajat vajaassa tunnissa Ähtäriin? Pyry ja Lumi nauttivat olostaan Pandatalossa ja muutkin eläinpuiston elämistä viihtyy Ähtäri Zoon talvimaisemissa.

Samoin vajaassa tunnissa pyrähdät Jyväskylän rientoihin.

10. – 11.3.2023 järjestetään 32. Potkukelkkailun MM-kisat. Vajaa 20 km päässä naapurissa Multialla nautitaan talvesta kisailen tosissaan MM-tittelistä sekä leikkimielellä haasteviestillä.

Tule Keuruulle julkisilla!

Katso VR:n junavuorot täältä

Katso Matkahuollon vuorot täältä