Keula kepeästi kohti Keuruuta!

Syyslomalla Keuruulla on runsaasti aktiviteetteja, joissa viihtyy koko perhe.

Hotelli Keurusselän huoneissa sekä ihanissa loma-osakkeissa viihtyy isommallakin porukalla. Koko perhe viihtyy kylpylän altaissa ja lasten omassa Venla -leikkihuoneessa aika kuluu kuin itsekseen. Loistavat ulkoilumaastot heti ulko-ovelta vievät metsäretkille. Vielä löytyy punaiset puolukat ja paras suppilovahveroaikakin on meneillään. Mitähän muuta lähimetsien kätköistä löytyykään, laavujen makkaranpaistopaikkoja nyt ainakin! Lue myös tästä artikkelista, mitä muuta Keuruu tarjoaa syyslomaviikkojen ohjelmaksi meillä ja naapurissa.

Hotelli Keurusselän syyslomatarjouksena on perhehuone (2 aik. + 1-2 lasta) hintaan alk. 169e/vrk. Hintaan sisältyy majoittumisen lisäksi maukas aamiainen ja kylpyläkäynti. Hotellin listalta löytyy niin herkulliset pitsat, hampurilaismenut ja ala carte.

Syystarjouksessa kylpylä ja pizza 12e/4-12v. ja aikuisilta 23.50e.

Hotellissa tanssitaan perjantaisin ja lauantaisin Suomen iskelmätaivaan tähtien tahdissa. Suuri tanssilattia täyttyy Suomen iskelmätaivaan tähdistä, syysloman aikaan ohjelmistosta löytyy mm. Markku Aro orkestereineen ja Kyösti Mäkimattila. Myöhemmin lokakuussa esiintyy Taikakuu ja marraskuulla mennäänkin Kake Randelinin, Teemu Roivaisen ja monen muun vauhdikkaan yhtyeen tahdeissa.

Markku Aro esiintyy 15.10. ja Kyösti Mäkimattila 22.10.22.

Poikkea Hotellista kilometrin päässä olevaan Keurusselän Liikuntapuistoon, joka on ollut mm. SM-hiihtokisojen näyttämönä ja on kaikille avoin monipuolisilla reiteillään. Ota vaikka eväät mukaan ja nauti ne laavulla tulen äärellä. Vastapäätä Liikuntapuiston rakennuksia sijaitsee rinteessä leirikirkko, jossa jyhkeiden honkien alla voi unohtaa arjen kiireet.

Kylpylätyylinen Keuruun Uimahalli on avoinna laajennetuilla aukioloilla. Maanantaina 17.10. pääsee nauttimaan monipuolisesta Wipit -radasta klo 10-15 ja Peuhailtana keskiviikkona 19.10. klo 18-20 on kuntouintialtaassa lapsille ja nuorille erilaisia vesileikkivälineitä. Tällöin uinti ja vesijuoksua harrastavien kannattaa ajoittaa vierailunsa toiseen ajankohtaan.

Keuruun uinahallissa huimapäät laskevat 57 metristä vesiliukurataa.

Keuruun kaupungin liikuntapalvelut järjestää koko perheen retkipäivän ja Ilovuoren laavun avajaiset tiistaina 18.10. klo 11-13. Ohjelmassa on omatoimista ja ohjattua retkeilyä sekä tietenkin makkara- ja mehutarjoilu. Kokoontuminen laavulle. Lisätietoja luontoretkikohteista ja laavuista.

nuotiopaikka ja laavu penkkeineen
Ilovuoren uusi laavu.

Asunnan kylällä Ampialassa Rahikkalan eläinpihan, Villa Herttalan, syysleirillä hoidetaan eläinystäviä ja pidetään hauskaa ystävien kanssa! Siru tamman kanssa tehdyn ratsastuksen jälkeen nautitaan lounas ja ruokalevon jälkeen työt jatkuvat lehmäneiti Hertan ja suomenlammasrouva Kanelin hoidon tahtiin. Vielä ennen kotiinlähtöä herkutellaan makeisilla, askarrellaan, pelaillaan ja leikitään yhdessä ystävien kanssa. Ihana eläinystävien kohde Rahikkalan tila, jossa myös on tunnelmallista majoitustakin.

Majoitu syyslomalla päätalon historiaa huokuvissa huoneissa tai tunnelmallisessa saunamökissä. Majoitus sisältää herkullisen maalaisaamiaisen ja petivaatteet sekä pyyhkeen. Päätalon huoneet: 119 € / huone / 1-4 henkilöä. Saunamökki: 119 € / 1-5 henkilöä.

Villa Herttalassa Rahikkalan tilalla viihdytään eläinystävien parissa.

IK Camping sopii erityisesti luonnon rauhaa kaipaavalle matkailijalle. Leirintäalue on avoinna myös kesäajan ulkopuolella. Tällöin voit hoitaa 1-2 vrk:n leirintämaksun verkkokaupasta tai mobiilisti QR-koodilla leirinnän vastaanoton edustalla olevien ohjeiden mukaisesti.

hirsinen kaksikerroksinen mökki
Iso Kirjan alueella on useita mökkejä, hotellitason huoneita ja suuri caravanalue.

Ison Kirjan mökkikylä on seitsemän erillisen rakennuksen rauhallinen kokonaisuus. Mökkikylä sijaitsee omassa rauhassa, hieman korkeammalla muusta alueesta metsäisen kukkulan siimeksessä. Mökkikylän rannassa on puulämmitteinen rantasauna. Kaunis järvinäkymä ja luonnon rauha – siitä on hyvä loma tehty!

Riihon kylällä on oiva retkipaikka Himmaan Huippu näköalatorni, jossa voi seurata vaikkapa muuttolintujen matkaa. Alue on suosittu levähdyspaikka monille muuttolinnuille syksyisin ja keväisin. Omia eväitä voi nauttia nuotiopaikalla ja käydä kävelemässä merkitty luontopolku. Kansainvälisen maisema päivän kunniaksi järjestetään 20.10.klo 13-16 maisemakävely Himmaan Huipun alueella. Kyläyhdistys esittelee näkötornia tapahtuman alussa. Tällöin Cafe Tornista voit ostaa käteisellä juotavaa ja pientä suolaista. Tapahtumasta vastaavat mm. Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset yhteistyössä paikallistoimijoiden kanssa.

Riihon majatalossa on vielä tilaa, joten majoittuessa aidossa maalaismaisemassa voi nauttia myös sieniretkistä.

alueella kota ja näköalatorni
Riihon kylässä sijaitsee Himmaan Huippu näköalatorni ja opastettu luontopolku.

Riihossa valmistetaan lähes kaikki Suomen kaalikääryleet. Pääset nauttimaan näistä herkuista kotona poikkeamalla Vaissin itsepalvelutehtaanmyymälään. Samalla saat aitoa lähituotetta Taatilan tilalta.

Keuruun seurakunnan perhekerho kokoontuu keskiviikkona ulkoilemaan kirkon pihassa. Erilaisia toimintapisteitä ja tekemistä klo 10-14 tarjolla. Osoite Keuruuntie 6, Keuruu.

Jäähallissa nuorille tosiharrastajille on Keuruu’s hockey camp alkuviikolla. Kokoviikon on ilmaisia yleisövuoroja hallissa, näistä kannattaa katsoa ajat heidän kalenterista.

Keuruun Liikelataamon keilahallissa on kahdeksan kisastandardit täyttävää keilarataa, makoisat löylyt antava sauna sekä kabinettitila juhliin ja tilaisuuksiin. Kannattaa varata rata tai kaksi, ja ottaa koko perheen tai kaveripiirin välinen kisa. Mukavaa puuhaa myös perheen pienimmille ja uutta harrastusta kokeileville. Hohtokeilaustunnelmaan pääsee lauantaisin.

vihrepaitainen henkilö heittää keilapalloa hohtovalaistuksessa
Lauantai-iltaisin on hohtokeilausvuorot. Keilaaminen sopii monen ikäisille.

Haapamäen Höyryveturipuisto palvelee lokakuun loppuun asti joka päivä klo 10-15. Caravanalue on avoinna ja ainutlaatuista hyttimajoitusta löytyy junanvaunuista. Soittamalla pääsee alueelle majoittumaan myöhemminkin. Alueella Juhlatalo Ukko-Pekka tarjoaa kotiruokalounasta maanantaista perjantaihin.

Rautatieaiheinen Haapamäen Höyryveturipuisto höyryvetureineen, caravanalueineen ja ravintoloineen.

Viikon päätapahtuma on koko perheen tapahtuma Loistolauantai 22.10. klo 14-16 Keuruun yhteiskoululla. Tällä kertaa perinteistä Loistolauantaita vietetään 10v-juhlatapahtumana. Tapahtuman teemana on avaruus ja voit itsekin pukeutua teemaan sopivasti. Tapahtumassa on monelaista avaruusteemaan liittyvää aktiviteettiä ja paljon muutakin, kuten mm. keuruulaisnallet Urpo ja Turpo vierailevat, sirkustelua, temppurata, ja voi lennättää ufoja frisbeen lailla. Lisäksi voi tunnistaa planeettoja ja kiviä. Esillä on kivikokoelma ja tietoa Keurusselän kraatterista. Osallistua voi Nerf -ammuntaan ja erilaisiin peleihin.
Tapahtumassa on myös kahvipalvelut, joihin käy kortti ja käteinen. Tapahtuma on suunnattu perheille ja alle 13v. lapsille.

Keuruun pääkirjastossa vietetään lomaviikon ajan Avaruusseikkailu 2022 viikkoa. Omatoimista puuhaa kuten mm. NASAn live-video ISS-avaruusasemalta, tietokilpailu, kuvaa itsesi avaruusasemalla ym. Kirjaston lukutilassa voit nauttia mm. päivän sanomalehdistä ja suuresta valikoimasta aikakauslehtiä sekä käyttää tietokonetta. Poikkea kirjastoon vaikka katsomaan “Sinua lähellä” -valokuvanäyttelyä. Kuvat Lauri Lahtiselle on luonnon luovuttamia.

Tunnelmallinen Matkailukeskus Kamana sijaitsee entisessä Pappilan kivinavettassa.

Keuruun Taiteilijaseuran vuosinäyttely on esillä Keuruun museossa Kamanassa näyttelysalissa ja Vinttigalleriassa (2.krs) 15.10.-28.11.2022. Näyttelyyn valitut työn on juryttänyt jyväskyläläinen kuvataiteilija Anna Ruth, joka on toiminut muun muassa kuraattorina Mäntän kuvataideviikoilla 2020-2021. Näyttely on avoinna ma-pe klo 11-17, la 11-16 ja sinne on vapaa pääsy.

iloiset naiset lounaspöydän äärellä
Pappilan Tavernassa nälkä taittuu hetkessä.

Saman katon alla Pappilan kivinavetassa Kamanassa sijaitsee kahvila-ravintola Pappilan Taverna sekä ihanien tavaroiden Tiltaltti Shop. Löydät Shopista itsellesi sopivat kauden asusteet (koot 36-60) ja kivat tuliaiset ja matkamuistot kotiin viemisiksi. Tavernan lounaspöytä on katettu maanantaista lauantaihin ja lomalla pääset helpolla, kun tilaat Pappilan herkut vaikkapa illanviettoa varten suoraan kotiin tai vapaa-ajanasunnolle. Joko olet maistanut Tallipihan suklaapuodin ihanat konvehdit?

naisten asusteita Tiltaltti shopissa
Tiltaltti Shopista löytyy asut kaikenkokoisille ihanille naisille!

Herkuista puheenollen – Tiltaltti Shopissa pääset maistelemaan Kultasuklaan kotimaisia erikoissuklaita! Kutkuttaako makuhermojasi enemmän tuima tummasuklaa vaiko makoisa maitosuklaa? Ehkä suosikkisi onkin valkosuklaan ja mintun viekas yhdistelmä? Suklaatasting on saatavilla ympäri vuoden myymälässämme Vanhan Keuruun alueella. Varaa verkkokaupasta oma aika paria päivää ennakkoon ja saat maistella useita herkullisia makuyhdistelmiä ja lopuksi saat vielä valita kotiinviemiseksi kaksi suosikkimakuasi suklaalevyinä.

Vanhan Keuruun alueella lokakuun loppuun asti maksuton ulkopakopeli Kapteenin pennoset. Aluekartan voi hakea Tiltaltti Shopista tai Kamanan pihapiirissä liiterin seinässä olevasta punaisesta postilaatikosta. Etenkin, jos keli on harmaa tai sateinen eikä ulkoilu viehätä, on mahdollisuus kiivetä tunnelmallisen Vanhan Pappilan vintille pelaamaan Pappilan Pakopeliä. Pakohuonepeli on peli, jossa 2-6 hengen tiimillä on tunti aikaa ratkaista pulmat, pelin tarina ja päästä ulos. Escape room eli suomalaisittain pakohuonepelit ovat mainio tapa ottaa irtiotto arjesta. Pelissä kokee tarinan täysin uudella tavalla ja tunti vierähtää nopeasti. Tästä elämyksestä riittää juteltavaa ja kerrottavaa pitkäksikin aikaa.

Keuruulla aika vierähtää helposti kiertämällä kirppiksiä. Legendaarisessa työväentalon tiloissa toimiva Vilikka Kirppis on monipuolinen viikottain pöydissä vaihtuvien aarteiden paikka. Runsaasti kotimasta keramiikkaa ja lasia, huonekaluja ja tuhansien kirjojen osasto. Jollet löydä sopivaa kirjaa tai musiikkia, kannattaa aina kysäistä kirppiksen Ilkalta tai Tuijalta. Kirppisten lisäksi meillä toimii kahdesti Suomen kauneimmaksi asemaksi valitun asemarakennuksen makasiinissa Antiikkirenki, josta löytää mm. pientä sekä isompaakin rouheaa tavaraa. Katso täältä kirppisten ja ihanan Antiikkirengin tiedot.

Keuruulta saa myös savusaunapalveluja Kinkamon Pirtillä ja Miilurannassa. Aidot lempeät löylyt hellivät niin kroppaa kuin sieluakin, kannattaa soittaa ja kysäistä tilaussaunamahdollisuutta.

Myös näissä kohteissa on vielä tilaa syyslomaviikolla (tilanne 30.9.22)

Aurorahut – igluvene Camping Nyyssänniemessä, muu majoitus

Huone ja pienhuoneistomajoitusta Hotelli Viikinhovi apartments

Mökkimajoitusta Kinkamon Pirtti

Mökkimajoitusta Rimmin lomamökit

Huonemajoitusta maalaismaisemissa Riihon Majatalo

Huoneistomajoitus Apartment Nonna

Muut ruokapaikat, majoitukset, loma-asunnot ja mökit – katso lisätietoja sivultamme: www.visitkeuruu.fi/palvelut/syo-ja-nuku/

KLIKKAA TÄSTÄ KEURUUN TAPAHTUMIIN!

Muut Keuruun tapahtumat löydät viikko-ohjelmastamme Keuruu Today.

Mm. pe 21.10. Laulaja-lauluntekijäilta | Jumalanpalvelukset ja hartaudet ym.

Muista myös Haapamäen Elokuvat.

Keuruulta on lyhyt matka tekemään päiväretkiä naapurikaupunkeihin, kuten mm. Ähtäri Zoo pandoineen (n. 59 km) ja Mäntässä Taidekaupungin Serlachius -museot (n. 30 km) sekä Jyväskylän monipuoliset kohteet n. 55 km.

kolme poroa
Kinkamon Pirtillä majoittuessa tapaa myös poroperheen.

Olet lämpimästi tervetullut Keuruulle!

Visit Keuruu – Keuruun matkailupalvelut

Matkailuneuvonta – I-piste sijaitsee Matkailukeskus Kamanassa Tiltaltti Shopissa.

Tiedot on kerätty verkkosivuilta sekä SoMesta. Muutokset mahdollisia, artikkelia päivitetään aina uusien tietojen myötä.