Soiton Paikka festivaali


Kymmenen päivän musiikkileiri lapsille, nuorille ja aikuisille järjestetään jo 50. kerran. Keuruun musiikkileiri täyttää Keuruun koulukeskuksen joka kesä juhannuksen jälkeisenä tiistaina, kun yli 100 nuorta soittajaa eri puolilta Suomea saapuu viettämään ikimuistoiset kymmenen päivää musiikin parissa. Leirin opettajat ovat alan ammattilaisia. Opetus on monipuolista ja korkeatasoista.

Leirin järjestää Läntisen Keski-Suomen musiikkileiriyhdistys, jonka toimijat ovat lähinnä entisiä leiriläisiä ja seutukunnan leiriläisten vanhempia. Leirin historia alkoi vuonna 1971, jolloin Läntisen Keski-Suomen musiikkileiri järjestettiin ensimmäisen kerran. Nykyään leiri tunnetaan Keuruun musiikkileirinä.

Leirin yhteydessä järjestetään Soiton paikka -konsertteja ajalla 28.6.-7.7.2022, johon leiriläiset pääsevät osallistumaan niin yleisönä kuin esiintyjinä. Toisen leiriviikon oppilasilloissa ja matineoissa vuoro on nuorilla solisteilla ja leirin yhtyeillä. Leirin päättävässä Päätöskonsertissa esiintyvät kuoro ja orkesterit.

Kuvassa Jyväskylä Sinfonia


Avajaiskonsertti 1971
Ti 28.6. klo 19, Keuruun kirkko, liput 15 € / 12 €

Bach, Crumb, Sallinen

Vuoden 2022 Keuruun musiikkileirin ja Soiton paikka –festivaalin avajaiskonsertissa palataan ensimmäisen Keuruun musiikkileirin aikaan. Konsertissa kuullaan 1971 sävelletyt George Crumbin kulttiteos Valaan ääniä sekä Aulis Sallisen jousikvartetto Hiljaisia lauluja. Ensimmäisen leirin opettajakonsertin ohjelmasta kuullaan Johann Christian Bachin kvartetto.
Esiintyjinä on musiikkileirin opettajia ja festivaalin taiteilijoita.

Liput täältä

Hetken oivalluksia
Ke 29.6. klo 19.00, Keuruun vanha kirkko, liput 20 / 17 €

Jukka Perko, saksofoni
Eero Seppä, basso
Teppo Mäkynen, rummut

Saksofonisti Jukka Perkon, basisti Eero Sepän ja rumpali Teppo Mäkysen konsertti on kasattu perinteisen jazzin ympärille. Yli 250-vuotiaan puukirkon kattoparrujen alla matkataan ajassa, kurkataan menneeseen ja katsotaan tulevaan vahvasti hetkessä eläen ja oivaltaen. Räystään alla pesivät naakatkin todennäköisesti improvisoivat omat kuvionsa svengaavaan kudokseen.

Liput täältä

Pohjoisen muunnelmia

To 30.6. klo 19, Multian seurakuntakoti, liput 15 / 12 € Albeniz, Granados, Tarrega, Palmu

Konsertissa kuullaan musiikkia Palmun uusimmalta levyltä ”Northern Variations”, jonka ohjelmisto on musiikillinen vuoropuhelu espanjalaisen ja suomalaisen musiikkiperinnön kesken. Levy oli ehdokkaana Suomen Yleisradion vuoden levyksi 2021.

Helsinkiläinen klassinen kitaristi Osmo Palmu on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja opiskellut monien aikamme merkittävimpien kitaristien johdolla. Hänet on palkittu useissa kansainvälisissä kitarakilpailuissa (mm. Forum Gitarre Wien ja Fernando Sor- kilpailu Roomassa) ja hän on julkaissut kolme soololevyä. Palmu on ollut Keuruun musiikkileirillä kitaransoiton opettajana jo yli kaksikymmentä vuotta.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Multian Kesän kanssa.


Juhlakonsertti
La 2.7. klo 18, Keuruun kirkko,
liput 25 / 20 €

Klami, Nielsen, Mozart

Jyväskylä Sinfonia
Emilia Hoving, kapellimestari
Yuki Koyama, huilu

50. leiriä juhlistetaan Jyväskylä Sinfonian juhlakonsertilla. Konsertin ohjelmassa on Klamin alkusoitto Nummisuutarit-näytelmään, Carl Nielsenin huilukonsertto sekä Mozartin 41. sinfonia “Jupiter”. Huilusolistina on Radion sinfoniaorkesterin soolohuilisti, Koben kansainvälisen huilukilpailun voittaja Yuki Koyama.
Väliaikakahvituksen järjestää Pappilan Pidot Oy

Liput täältä


Jamit

Pe 1.7. klo 19 alkaen, Pappilan Taverna (Kangasmannilantie 4)
Timo Kiprianoff, kitara
Siiri Kotiaho, laulu
Samuli Rautiainen, piano
Erik Fräki, rummut

Kesäiltaa vietetään hyvän ruoan, juoman ja musiikin merkeissä. Housebändinä toimii Soiton paikan kvartetti kitaristi Timo Kiprianoffin johdolla.

Yhteistyössä: Ravintola Pappilan Pidot


Musiikkijumalanpalvelus
03.07. 10:00 Keuruun kirkko

Musiikkileirin opettajat avustavat


Lasten konsertti Pikku Papun Orkesteri
Su 3.7. klo 15, Keuruun yläasteen sali, liput 7 €

Pikku Papun Orkesteri saapuu kaikenikäisten kuulijoiden iloksi musisoimaan Keuruun musiikkileirille! Orkesterin lauluissa seikkailee iloinen, pieni kilpikonna Pikku Papu ystävineen. Lauluissa käsitellään ystävyyttä, iloa, kiukkua, ruoanlaittoa, luontoa, toisten kanssa toimeen tulemista – koko elämän kirjoa! Pikku Papun Orkesterin konsertissa perheen pienimmätkin pääsevät mukaan lauluihin ja leikkeihin. Riemunkiljahtelu ja tanssiminen on sallittua – jopa toivottavaa!

Yhteistyössä: Keuruun kulttuuritoimi ja POP Pankki Keuruun Osuuspankki


OPPILASILLAT I
04.07. 18:00 koulukeskus ja Kimara
* VAPAA PÄÄSY

ELOA STAGELLE
04.07. 20:00 Keuruun yläkoulun sali
LIPUT 5 €

OPPILASILLAT II
05.07. 18:00 Keuruun koulukeskus ja Kimara
VAPAA PÄÄSY

OPPILASILLAT III
05.07. 19:15 Keuruun koulukeskus ja Kimara
VAPAA PÄÄSY

BÄNDI-ILTA06.07. 18:00

Keuruun yläkoulun sali
LIPUT 5€

Mä oksalla ylimmällä

Outi van Treeck, huilu
Miina Hiltunen, piano

Petäjävesi oli yksi alkuperäisistä Keuruun musiikkileirin (alkujaan Läntisen Keski-Suomen musiikkileiri) järjestäjistä. Nyt 50. leirin kunniaksi palataan konsertin muodossa Petäjävedelle. Leirin huilunsoiton opettaja ja Kymi Sinfoniettan huilisti Outi van Treeck soittaa siskonsa, pianisti Miina Hiltusen kanssa kesäisen kepeän ohjelman Petäjäveden kirkossa.

Yhteistyössä Petäjäveden seurakunta

Liput täältä


Musiikkileirin päätöskonsertti
07.07. 15:00 Keuruun kirkko
LIPUT 15 / 12 €

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ