SIIPIRATASLAIVA RISTEILYKESÄSSÄ KYMMENIÄ AJOJA

Tiedote medioille 22.7.19 |
Keuruun kaupungin omistama ja operoima siipirataslaiva Elias Lönnrot jatkaa risteilykauttaan. Laivan liikennöinti siirtyi Keuruun kaupungin matkailutoimen – Visit Keuruun  operoitavaksi heinäkuun alussa. Vuokrasopimus Loma-Keuruu Oy kanssa purettiin hyvässä yhteistyössä Hotellin toiminnan päättyessä. Toiminnan siirtyminen yritykseltä kaupungin matkailun hoidettavaksi tapahtui ilman keskeytyksiä tai ajojen peruutuksia.

Risteilykausi on parhaillaan hyvässä vauhdissa ja laivalla on kaikkiaan heinä-elokuun aikana reilut neljäkymmentä reitti- ja tilausajoa. Keuruun sightseeing risteilyjä on ajettu heinäkuussa lauantaisin neljä vuoroa päivässä.  Helleviikolle järjestettiin pikaisesti viisi uutta lähtöä tiistaillle 23.7. , torstaille 25.7. sekä perjantaille 26.7.19.

Heinäkuun viimeisenä viikonvaihteena laiva matkaa naapurikaupunki Mänttään ja tekee siellä lauantaina ja sunnuntaina Mänttä sightseeing risteilyjä Mäntässä järjestettävän Mää oon Mänttästä -tapahtuman yhteydessä. Lippuja saa laivalta, mutta niitä on myös mahdollisuus ostaa ennakkoon Mäntästä Unelmien Helmiä -myymälästä.

Tilattuja ryhmäajoja tulee Hotellin myyntipalvelun tekemän hyvän työn myötä sekä talvikaudella ryhmämyyntipäiville osallistuneen Pappilan Pitojen ansiosta. Risteilyistä on tietoa satamassa sekä mm. Visit Keuruun verkkosivuilla ja näille risteilyille ovat tervetulleita myös muut asiakkaat.

Matkailusihteeri Leena Jaatinen:
– Risteilyvieraat ovat todella innoissaan laivan käytyä ajollaan vanhan Lapinsalmensillan luona. Tämä vaatii laivan kapteenilta tarkkuuta ja erityistä osaamista. Voidaan sanoa, että tämä on nyt tämän kesän laivan hitti. Samalla ohikulkijat voivat kuvata liikenteessä olevaa laivaa todella läheltä.

Viime vuonna Mäntän risteilyjä tiedusteltiin jonkin verran, joten tänä vuonna niitäkin toteutetaan. Laiva käy kesän aikana pariin otteeseen Mäntän Myllyrannassa.

Vinkkinä kerrottakoon, että Keuruulta on kyseisenä sunnuntaina 28.7. mahdollisuus tulla Töysän Linjan pikavuorolla Mäntän Myllyrantaan ja palata laivalla Keuruulle.

Siipirataslaivassa palvelee asiakkaita kahvila-ravintola, jota ylläpitää keuruulainen Pappilan Pidot Oy. AVI:n luvat tulivat nopeasti, joten laivalle saatiin ravintolan palvelut oikeuksineen heti heinäkuun alusta lähtien. Ravintolassa ja lipunmyynnissäkin voi maksaa nyt myös kortilla.

Keuruulla siipirataslaivan lippuja voi ostaa ennakkoon matkailukeskus Kamanassa sijaitsevasta Tiltaltti Shop’sta, joka toimii myös Keuruun matkailun info sekä Keuruuntien varrella sijaitsevasta Navikka Puodista.

Teksti: Leena Jaatinen, puh. 040 510 6699