Siipirataslaiva Elias Lönnrot risteilee Keurusselällä

Siipirataslaiva Elias Lönnrot risteilee

Siipirataslaiva Elias Lönnrot risteilee Keurusselällä kaudella 2024. Keuruun kaupunki toimii tulevana kesänä omistamansa siipirataslaiva Elias Lönnrotin operoijana yhteistyössä keuruulaisen Pappilan Pidot Oy:n kanssa. Alusta kaksi kautta operoinut Suomen Hopealinjat Oy teki päätöksen sopimuksen irtisanomisesta maaliskuun alkupuolella pitkään jatkuneiden neuvottelujen jälkeen.

Pappilan Pitojen vastuulla on laivan ravintolapalvelujen ylläpito, ryhmämyynti ja verkkokauppa. Lippuja myydään verkkokaupan lisäksi Ravintola Vanha Pappilassa sekä laivalla.

Keuruun kaupunki vastaa Hopealinjojen osuudesta eli laivan liikennöintiin liittyvistä tehtävistä ja kunnossapidosta. Keuruun kaupunki palkkaa laivan kapteenin ja kansimiehen.

Laiva aloittaa aikataulun mukaiset risteilyt 24.6. jatkuen elokuun alkuun. Ensimmäiset tilausristeilyt ovat kesäkuun puolivälissä ja laivaa on mahdollista vuokrata tilausajoille aina syyskuulle asti.

Tulossa on Juhannusristeily, tunnin sightseeing risteilyjä Keuruulla ja Mäntässä, lapsille teemaristeilyjä, heinäkuussa maanantain vauhti-iltaristeilyt ja bändiristeilyjä. Laiva tekee myös reittiliikennettä Ahtolan sataman ja Hotelli Keurusselän välillä sekä kolmena viikonvaihteena keula suunnataan Mänttään, jossa ajetaan sightseeing risteilyt perjantai-iltana ja lauantaipäivänä.

Elinvoimajohtaja Janne Teeriaho:

  • Kiitos tulevan kesän liikennöinnin, lipunmyynnin ja laivan ravintolapalveluiden järjestymisestä nopealla aikataululla kuuluu ilman muuta joustaville yhteistyökumppaneillemme. Laivan operointia pystytään jatkamaan aiemmilta vuosilta tuttujen toimijoiden ja laivahenkilökunnan kanssa. Nyt ehdimme vielä markkinoimaan ensi kesän risteilyjä ja tapahtumia laivalla. Toivotan kaikille vilkasta risteilykesää omalla siipirataslaivallamme. 

  Pappilan Pidot Oy:n yrittäjä Nanna Rantanen:

  • Odotamme innolla tulevaa kesää ja kaikkea mitä voimme taas laivalla toteuttaa, kahviosta tulee laivalla saamaan esimerkiksi Lönnrotin lettuja ja pappilan kondiittorimestari Henna Mäkelän leivonnaisia. Innoissamme suunnittelemme myös ohjelmallisia risteilyitä moneen makuun kera hyvän ruoan.

Matkailusihteeri Leena Jaatinen:

  • Olen iloinen saavuttamastamme lopputuloksesta. Laivan liikennöinti Keurusselkä -järvellä on tärkeä osa koko keuruulaista matkailukenttää ja kuuluuhan se Keuruun kesämaisemaan olennaisesti. Nyt tuleva risteilytarjonta on suunniteltu myös Keuruun sekä Mäntän paikallisia ja vapaa-ajan asukkaita ajatellen, joten tulkaahan ja tuokaa kesävieraannekin nauttimaan Keuruun kesästä järvellä!

Info – Siipirataslaiva m/s Elias Lönnrot

Keuruun kaupungin rakennuttama ja omistama
Liikennöintiä vuodesta 1986
Maksimi henkilömäärä 125 henkeä
Ravintolapalvelut

Siipirataslaiva Elias Lönnrot risteilee Keurusselällä.
Keurusselkä -järvi on 40. suurin järvi, pituutta n. 30 km ja järven pohjoispäässä sijaitsee Keuruu ja etelässä Mänttä. Järveltä ei ole laivayhteyksiä muihin vesistöihin.

Kotisatama: Keuruun Ahtola (os. Kangasmannilantie 4, Keuruu)
Laiturit:
Camping Nyyssänniemi, Keuruu (os. Nyyssänniementie 10, Keuruu)
Hotelli Keurusselkä, Keuruu (os. Keurusseläntie 134, Keuruu)
Mäntän Myllyranta, Mänttä (os. Myllyrannantie 5, Mänttä-Vilppula)

Teksti: Leena Jaatinen, Visit Keuruu

Lisätietoja:

Elinvoimajohtaja Janne Teeriaho, puh. 040 652 7256  janne.teeriaho@keuruu.fi

Yrittäjä Nanna Rantanen, puh. 0400 663 689  pappilanpidot@pappilanpidot.fi

 Matkailusihteeri Leena Jaatinen, puh. 040 510 6699  leena.jaatinen@keuruu.fi

 Kuva Kaisu-Leena Pekkanen

 Kuvassa Siipirataslaivan kannella kapteeni Harri Ruohomäki.