kanotoijia iltahämärässä järvellä

Pihlajaveden Erämaapäivät 20.-21.8.22

Erämaapäivät kutsuu kaikenikäiset luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneet ja enemmänkin harrastaneet Pihlajaveden rantamaisemiin nauttimaan ohjatuista tai omatoimisista retkistä merkityillä poluilla, teillä sekä Pihlaisselän laineilla. Erämaapäivät järjestetään 20.-21.8.2022.

Erätaidot on osa suomalaista eräperinnettä, joiden hallitseminen on avain erämaassa selviytymiseen. Tapahtumaviikonlopun yhteydessä tutustutaan rakovalkean tekemiseen sekä erilaisiin nuotiotyyppeihin. Lisäksi rakennetaan perinteinen havulaavu ja opetellaan tulen tekemistä tuluksilla. Lapsille järjestetään leikkimielinen erätaitokilpailu ja tutustumme villiyrtteihin.

Perinteiseen tapaan lauantaina järjestetään ohjattuja retkiä ja sunnuntaina maisemista voi nauttia omatoimiretkeilemällä. Reiteillä kulkiessa kannattaa myös pysähtyä tutkimaan opastetauluja, jotka esittelevät Pihlaisten luonto- ja kulttuurikohteiden historiaa ja erityispiirteitä. Lisäksi paikkakunnan historiaan voi tutustua useiden tapahtumaviikonloppuna auki olevien näyttelyjen myötä.

Retkieväät voit ostaa reittien varrelta tai käydä hakemassa ne reppuusi Kauppalasta.

Tapahtumaviikonloppuna voit myös helposti polkaista reiteille vuokraamalla pyörän tai vaihtoehtoisesti nauttia Pihlaisten laineista kanootin tai kirkkoveneen kyydissä.

Tapahtumaan on yhteisvoimin luotu monipuoliset retkeilypalvelut. Tapahtumassa Keuruun vapaa-aikatoimen järjestelyissä mukana mm. Keuruun Seurakunta, Keurusseudun Partiolaiset, Pihlajaveden ja Karimon kyläyhdistykset sekä runsaslukuisesti muita yhdistyksiä ja yrittäjiä.

Tapahtuman ohjelma ja aikataulutus löytyy täältä: Lisätietoja täältä.

Visit Keuruu

Tiedot sitoumuksetta, muutokset mahdollisia.