Oletko turisti vai keuristi?

Jokainen lomailija voi olla keuristi, mutta millainen?

Sinun ei tarvitse asua Keuruulla ollaksesi mökki-, ranta-, luonto- ja kulttuurikeuristi.
Kyse on siitä, miten sinä haluaisit elämäsi, kesäsi ja Keuruusi nauttia. Meillä on tilaa ja tekemistä kaikille rennon aktiivisesta kesästä ja luonnosta nauttiville. Onhan meillä myös himoittuja edullisia järvenrantatontteja kokovartalokeuristiksi kaipaaville.

Luontokeuristi

Uusia luontokokemuksia etsivä retkeilystä, laavuista, metsäpoluista ja maalaismaisemien hiekkateistä nauttiva. Tyypillisesti retkeilijä, polkujuoksija, vaeltaja tai fillaristi.

Erityisen innoissaan he ovat Keuruun retkeilyaluehankkeesta ja uusista reiteistä, joilla ei ole ruuhkaa. Huhkojärven jylhiin maisemiin rakastunut, löytää kalenteristaan myös Pihlajaveden erämaapaivät ja Keuruun ladun tapahtumat joka vuosi. Ja Riihon näkötorniin on päästävä kiipeämään maisemien perässä, mieluiten kaikkina vuodenaikoina.

Päiväkeuristi

Piipahtaa lähialueelta, paikallisjunalla tai kesälomareissun yhteydessä päiväseltään rentoutumaan Keuruun saarimaisemiin, shoppailemaan, kahville, syömään tai uimaan.

Päiväkeuristit nautiskelevat Keuruun Wanhan kaupungin tunnelmasta, hyppäävät siipirataslaiva Eliaksen kyytiin, seikkailevat megamarketin hyllyjen väleissä ja piipahtavat, totta kai, joka kesä Keuruun markkinoille. Päiväkeuristit kaipaavat aina uutta tekemistä, ja siksi Keuruun useat frisbeegolfradat sekä ilmainen kaupunkiseikkailu “Kapteenin pennoset ” ovat päiväkeuristeille mieleisiä aktiviteetteja.

Kulttuurikeuristi

Mikä voisikaan olla parempaa kuin Keurusselän kesäteatteri tai Soiton Paikka -konsertteihin osallistuminen? Näin ajattelee ja elää kulttuurikeuristi.

Samalla hän jo varailee tammikuulle retriittiä Riihon majataloon akvarellimaalauksen kurssille. Kulttuurikeuristi elää kulttuurista ja sadoista kulttuurinnälkää tyydyttävistä tapahtumista. Kulttuurikeuristi rauhoittuu ja lataa itseään mieluiten Keuruun vanhoissa kirkoissa.

Mökkikeuristi

Mökkikeuristi katsoo Keuruun meininkiä omalta tai vuokramökin laiturilta. Siinä kohtaa, kun paljaat varpaat piirtävät sydämiä auringon valitsemaan ja tyyneen Keurusselkään, hän toivoo hetken kestävän ikuisesti.

Mökkikeuristi saa aina toukokuussa tuhdin paketin Keuruu-tietoutta ja kesätapahtumia postilaatikkoonsa. Hän kohtaa kaupunginjohtajan hymyilevät kasvot Keuruun markkinoiden lettujonossa ja kertoo positiivista viestiä Keuruusta omasta mökistä haaveilevalle.

Rantakeuristi

Hakeutuu vesille tai rantamaisemiin rentoutumaan ja nauttimaan veden rauhasta. Rantakeuristit eivät vain makaa laiturilla, vaan veneilevät, suppailevat, melovat, kalastavat tai uivat kesät ja talvet mieluiten Keurusselän aalloilla.

Rantakeuristi viis veisaa pienestä kesäsateesta tai tuulenpuuskista hiuksissaan. Hiekkaa saa olla varpaiden välissä, melontareissu saa venyä auringon laskuun ja kalaa tulee, jos on tullakseen. Välillä hän meloo Keuruun keskustan ympäri tai kiinnittää veneensä vierassatamaan, joko Ahtolassa tai Varpaasalmessa, ja käy terassilla yksillä.

Piilokeuristi

Sinussakin voi asua keuristi, vaikket ehkä vielä itsekään tiedä sitä. Pysähdy hetkeksi ja mieti, mitä oikeasti haluat elämältäsi tai lomaltasi.

Keuristiksi pääset, kun vain tulet käymään ja nautit hetken elämästä. Voit myös etsiytyä juhannuksen korvilla muiden samanmielisten joukkoon Isoon kirjaan. Täällä Keuruulla elämä on helpompaa, väljempää ja turvallisempaa. Tule testaamaan, miltä elämää Keuruulla tuntuu tai tule moikkaamaan meitä muita keuristeja Keuruun markkinoille pe 14.7.23 klo 12–20 ja la 15.7.23 Klo 10–01.

Haluatko testilomalle tai hakea testikeuristiksi?

Testikeuristina pääset testaamaan elämää tai lomailua Keuruulla ja pohtimaan, miltä tuntuu. Olisiko elosi mukavampaa, väljempää ja turvallisempaa Keuruulla?

Avaamme avoimen testikeuristihaun kaikille keuruulaisesta elämäntavasta kiinnostuneille.