kuvituskuva

LEIKITÄÄN PÄIVÄ KEURUULLA TORSTAINA 29.6.23!

Torstaina 29.6. Keuruun keskustassa keskusurheilukentällä tapahtuu!.
Suuuupersuosittu Leikitään Pikkukakkosta porukka saapuu viettämään mukavan kesäillan yhdessä meidän ja teidän kanssanne.

Tilaisuus alkaa klo 16, jolloin myyntiteltat ovat valmiina tarjoamaan niin ruokaa kuin pienempääkin nälkään suolaista, makeaa ja juotavaa. Ota viltti mukaan ja nauti piknikkiä iloisessa seurassa.

Vietä kokonainen päivä Keuruulla! Tässä muutama vinkki täydelliseen lomapäivään.

Lapinsalmen uimalaitoksella on tilaa ja rantaa pienimmille kuin isoimmillekin vesipedoille. Rannalla on nuorten yrittäjien kioski, josta saa mm. jäätelöä, makeisia, kahvia.

Siipirataslaiva Elias Lönnrotin Hop on – Hop off -risteilyjen ensimmäinen lähtö on Ahtolasta klo 12. Laiva käy tarvittaessa Camping Nyyssänniemen rannassa klo 12.20 ja jatkaa siitä Hotelli Keurusselkään, johon saapuu klo 13.15. Takaisin laiva lähtee klo 13.30 ja vastaavat ajat ovat Nyyssänniemi klo 14.30 ja Ahtola klo 14.50.

Toinen vuoro lähtee Ahtolasta klo 15.15, Nyyssänniemi klo 15.35 ja Hotellissa klo 16.30. Paluu Hotellista lähtee klo 16.45, Nyyssänniemessä klo 17.45 ja Keuruulla klo 18. Ahtolan satama sijaitsee aivan Vanhan Keuruun naapurissa, matkailukeskus Kamanasta n. 300 m ja keskustastakin n. 500 m päässä, os. Kangasmannilantie 18, Keuruu.

Satamassa on kiva kahvila Siipiratas terasseineen, josta saat kahvin ja virvokkeiden lisäksi kermaista pehmistä.

Hotelli Keurusselkä sijaitsee keskustasta n. 10 km päässä ja Camping Nyyssänniemi n. 2,5 km. Molemmissa kohteissa mahdollisuus syödä mm. herkullista pitsaa ja muita lasten suosikkiannoksia. Näissä paikoissa on loistavat mahdollisuudet viettää kesäpäivää lapsiystävällisillä rannoilla. Vuokrattavissa myös subbilautoja, kanootteja ja veneitä. Molemmissa kohteissa myös minigolfradat.

 Myös Hotelli Viikinhovi palvelee n. 5km päässä keskustasta Keurusselkäjärven rannalla. Tänne kannattaa matkata autolla tai pyöräillen pyöräteitä pitkin. Viikinhovissa saat ruokaa listalta klo 15 asti ja voit nauttia tämän jälkeen annoksia listalta vaikkapa laituriterassilla. Jos varuskuntamaisemat kiinnostavat, kannattaa samalla poiketa katsomaan entisen varuskunnan kasarmialuetta.

Vanhan Keuruun alue kohteineen sijaitsee aivan Keuruun keskustan sydämessä kävelymatkan päässä toisistaan. Alueeseen kuuluvat mm. Keuruun Vanha kirkko, Rautatieasema ja Vanha Pappila kivinavetoineen ja kesäaittoineen. Pappilan yläkerrassa sijaitsee kaksi maksullista pakopelihuonetta, joissa voi koko perhe ratkaista mysteeriä. Vuoro kestää tunnin verran. Vanhan Keuruun alueeseen voi tutustua myös maksuttomalla ulkoilman ”Kapteenin pennoset” -pakopelillä. Hae kartta joko kivinavetassa sijaitsevasta Tiltaltti Shopista tai liiterin seinässä sijaitsevasta punaisesta postilaatikosta. Voit myös ladata kartan ohjeineen täältä. Pihapiirin aitoista löydät mm. kirppiksen, viehättävän kesäkahvilan, Annulin asusteita ja tilataideteoksia. Keuruun museossa on juuri alkanut näyttely ”Luonnon voimaa”, tänne pääsee myös museokortilla. Tiltaltti Shopista sekä Tiltaltin Outletista löydät ihanat naisten asusteet, sisustuotteita, matkamuistoja sekä saat matkailuneuvontaa. Ja tottahan alueelta saa lounasta, upeissa Pappilan saleissa on tarjolla herkullinen Pappilan kesälounas klo 11.30-15.30.

Keuruun vanha kirkko on avoinna klo 11-16 ja tänne lapset pääsevät maksutta. Aikuisilta museokirkkoon on pääsymaksu 3€. Kirkkotarhassa on myös suuri ”Iso Valkeinen” -kirkkovene. Keuruun Rautatieasemalla ”Keräilyn kätköistä” -näyttelyssä pääsee ihastelemaan entisajan nukke- ja nallekokoelmaa, vanhan kaupan mallia sekä Suomen monipuolisinta suomalaisen emaliastioiden kokoelmaa. Soittele ja sovi käynti. Pääsymaksu aikuisilta 3€ , samalla saat esittelyn tässä kahdesti Suomen kauneimmaksi valitussa rautatierakennuksessa.

Keuruun kirjastolla on Erkki Tuomiston taidenäyttely. Lukaise päivän lehdet lukusalissa ja täältä voit lainata myös erilaisia liikuntavälineitä, kuten frisbeekiekkoja ja jopa soutuveneen. Keuruulla on 5 hyvää frisbeerataa, keskustan tuntumassa ja Hotelli Keurusselän naapurissa Keurusselän Liikuntapuistossa, jotka ovat kaikkien vapaasti käytettävissä.

Poikkea myös maksuttomaan Punnosen taloon, mikä sijaitsee vanhan kirkon vieressä. Punnosessa pääset tutustumaan paikallisen Taiteilijaseuran taiteilijoiden näyttelyyn. Keuruun kotiseutumuseo sijaitsee uuden kirkon vieressä ja uudistettu kotiseutumuseo kutsuu tutustumaan 1800 -luvun elämäntapaan. Päärakennuksessa näyttäisi siltä, että sieltä on juuri lähdetty käymään kirkolla asioilla. Päärakennuksessa jatkuu Keuruun museon kolmen taiteilijan ”Luonnon voimaa” -näyttely sekä Kukkamon talon suurella vintillä esillä on Metsästysmuseosta lainassa oleva mielenkiintoinen ”Suden paluu” -näyttely. Mahdatko tietää maakuntasi tunnuskiven, löydät sen piha-aitan kivinäyttelystä, jossa kerrotaan mm. Keurusselkä -järven meteoriittiesiintymästä. Liput on edulliset 3€/aikuiset ja 50snt lapsilta, avoinna klo 11-16.

Keuruu on laaja pitäjä, ja mielenkiintoisia kohteita pienen automatkan päässä montakin. Haapamäen Höyryveturipuistossa pääset tutustumaan rautatieaiheiseen puistoon, jossa on runsaasti höyryveturiajan suuria rautavetureita ja myös pienempää kalustoa. Alueella on junaravintola sekä päärakennuksen ravintola Ukko-Pekka, molemmista löytyy lounasta ja virvokkeita. Jää vaikkapa pidemmäksi ajaksi majoittuen aitoon junavaunuun tai Martin makuukammareihin tai matkaparkkiin.

Haapamäellä, kuten Keuruullakin Tervan alueella on uudet pumptrack radat vapaassa käytössä.

Riihon kylässä sijaitsee suosittu Himmaan Huippu näkötorni, joka nousee 22 m korkeuteen. Alueella on pieni luontopolku sekä Torni Cafe, joka palvelee 12-16 (käteisellä).  Voit myös tulla omin eväin, tornin juurella on nuotiopaikka puineen käytettävissäsi. Riihossa kannattaa käydä myös Vaissin omatoimimyymälässä täydentämässä eväslaatikkoa kaalikääryleillä ja Taatilan maatilan tuotteilla.

Keuruun keskustassa on runsaasti ruokapaikkoja ja ostosmahdollisuuksia. Jos kirppistely kiinnostaa, entisessä legendaarisessa Työväentalossa toimii suosittu Vilikka kirppis. Keuruulaisen tavaratalon Megamarketin valikoimista löytyy kaikkea suppilaudasta maitotölkkiin ja samoissa tiloissa on Cafe Mega, jonka lounasbuffetti katettuna klo 10.30-14, sekä pitempään palveleva Hesburger.

Keuruulaiset lounaspaikat löydät täältä.

Keuruulle voit saapua vaikkapa junalla. Hyvät yhteydet on Tampereelta. Jyväskylään liikennöidään myös Matka Mäkelä pehmeillä kyydeillä.