poika katsoo opastaulua

Lapsiperheiden aktiviteetit

Keuruulla on nuorille, lapsille ja lapsiperheille paljon kesätekemistä. Keuruulla useat toimijat järjestävät tapahtumia ja mukavaa puuhaa. Löydät tietoja lasten ja nuorten osalta erityisesti Keuruun vapaa-aikapalvelujen harrastekalenterista (linkki).

Ulkoliikuntapaikat, leikkikentät, uimarannat ja luontopolut sekä -kohteet ovat monipuolisia pääosin maksutta käytössä varausten ulkopuolella. Tervan ja Keurusselän Liikuntapuistoista sekä Kurkisaaren perhepuistosta löytyy tekemistä hieman erilaisin teemoin.

Perheille sopivia luontokohteita ovat mm. Riihossa Himmaan Huippu näkötorni, Hotelli Keurusselän luontopolku, Haaravuoren luontopolku Haapamäellä sekä Kotiniemen luontopolku Etelä-Keuruulla, Häkkisessä. Edellä mainituisa kohteissa on tulipaikkoja ja laavuja, joissa voit evästellä omia eväitä.

Geokätköily on seikkailuhenkistä ulkoilua, joka sopii kaikenikäisille. Sitä voi harrastaa yksin, perheen tai ystävien kanssa. Täällä kootusti tietoa geokätköilystä Keuruulla (sivut voivat vaatia kirjautumisen).

Uimahalli on avoinna kesäkuussa juhannukseen saakka aamupäivisin klo 6-12. Kylpylätyylinen halli mahdollistaa kuntouinnin lisäksi rentoutumisen lämminaltaan vesihierontapisteissä sekä 57 metrisessä vesiliukumäessä hurjastelun. Keuruun Liikelataamossa eli Keilahallilla pääsee harjoittamaan tuota niin mainiota lajia; keilausta, huvittelun merkeissä sekä harrastajan näkökulmasta. Kannattaa varata rata netissä etukäteen, jotta varmistat pääsyn haluttuna ajankohtana.

Minigolfia pääsee pelaamaan Hotelli Keurusselän ranta-alueella sekä Camping Nyyssänniemessä.

Frisbeegolf on myös mukava koko perheellä pelattava laji. Perheratoja on Ketvelniemessä, Keurusselän liikuntapuistossa sekä Pohjoislahden koululla. Yksi Suomen parhaimmista radoista rata löytyy Iso Kirjan alueelta. Heiltä saa myös vuokrakiekkoja ja ostettua uusia leirinnän vastaanotosta. Alueella majoittujille radan käyttö sisältyy hintaan.
Lainattavia välineitä saat Keuruun pääkirjastolta. Kesähittinä Keuruun kirjastolta on lainattavissa soutuvene rannasta. Ja isomman paatin kyytiin pääsee Siipirataslaiva Elias Lönnrotilla.

Vanhan Keuruun alueella on viime vuonna avattu ulkopakopeli Kapteenin pennoset, jota voi pelata ilmaiseksi. Ohjeet voi tulostaa Vanhan Keuruun nettisivulta.

Keuruun museot Kamanassa ja uuden kirkon kainalossa sijaitsevalla Kotiseutumuseolla tarjoavat myös koko perheelle mielenkiintoisia tutustumiskohteita.


Tapahtumatietoja löydät kätevästi viikko-ohjelmastamme KEURUU TODAY

Lasten konsertti Pikku Papun Orkesteri 3.7.22 Soiton Paikka festivaalilla!