Keuruun museo ja vanha kirkko avautuvat yleisölle kesäkuussa 

Suomen valtioneuvoston linjauksen mukaisesti museot avataan yleisölle hallitusti ja asteittain maanantaista 1.6. alkaen. Myös Keuruun museo avautuu kesäkuun alkupuolella. Museo suljettiin 17.3. alkaen koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Linjaus mahdollistaa lisäksi Keuruun vanhan kirkon avaamisen yleisölle suunnitellusti 10.6. lähtien.

Keuruun museo avautuu yleisölle keskiviikkona 3.6. keskisuomalaisen kuvataiteen, muotoilun ja käsityön näyttelyllä

Koronapandemia tuo muutoksia Keuruun museon loppuvuoden näyttelyohjelmaan, sillä Keuruun museon kesänäyttelyksi suunniteltu Matkalla maan keskipisteeseen 2020 –näyttely siirtyy toteuttavaksi syksyllä. Lisäksi tilanne voi vaikuttaa museon aukioloaikoihin, joista tiedotetaan näyttelykohtaisesti myöhemmin.

Kesäkuun alussa Keuruun museossa avautuu Luovan valokuvauksen keskuksen, Jyväskylän Taiteilijaseuran ja Materia ry:n Visusti-hankkeen tuottama Metsämaa-näyttely, joka esittelee keskisuomalaista kuvataidetta, muotoilua ja käsityötä. Monialainen näyttely katsoo metsää läheltä ja kaukaa, kauniisti ja karusti. Keuruun museon näyttelyssä on mukana yli 30 taiteilijaa, ja teoksia nähdään museon tilojen lisäksi muutamassa satelliittipaikassa. Avajaispäivää 3.6. juhlistaa myös Marko Kaiposen ”Pystyyn kaatunut” –performanssi Keuruun keskustassa ja museolla.

Loppukesästä Keuruulla on tarjolla runsas kattaus keuruulaista kuvataidetta. Keuruun museossa avautuu Suomen kuvataiteen päivänä 10.7. Keuruun Taiteilijaseuran vuosinäyttely, jonka kuraattorina toimii kuvataiteilija Pirjetta Brander. Samaan aikaan on esillä taiteilijaseuran kesänäyttely Punnosen talossa.

Keuruun museon näyttelyohjelma kesä-joulukuu 2020

3.6.-2.7.2020                      Visusti-hanke: Metsämaa

10.7.-29.8.2020                 Keuruun Taiteilijaseuran vuosinäyttely 2020

12.9.-21.11.2020                 Matkalla maan keskipisteeseen 2020: Anna Binta Diallo

3.12.2020-16.1.2021         Liikkuvaa kuvaa Keuruulta

Kamanan Vinttigalleria pysyy suljettuna kesän ajan, mutta avautuu mahdollisuuksien mukaan syyskuussa Kamana 20 vuotta –juhlanäyttelyn merkeissä. Näyttelyn on tarkoitus olla esillä 12.9.-21.11.2020.

Keuruun vanha kirkko avautuu yleisölle suunnitellusti keskiviikkona 10.6.

Keuruun vanha kirkko avautuu yleisölle suunnitellusti ja on avoinna päivittäin 10.6.–9.8.2020 klo 11–16. Juhannusaattona kirkko on suljettu. Keuruun uusi kirkko ei toimi tulevana kesänä tiekirkkona, joten siihen pääsee tutustumaan vain tilatuilla opastuksilla.

Keuruun museo noudattaa sekä museon että vanhan kirkon avoinnapidossa viranomaisten ohjeita ja määräyksiä mm. asiakasmäärien suhteen ja rajoittaa tarvittaessa esimerkiksi samanaikaisten vierailijoiden määrää kohteissa.  Sekä museon että kirkkojen opastusten suhteen museo selvittää parhaillaan eri kohteiden turvallisia ryhmäkokoja. Yleisöä ohjeistetaan turvalliseen näyttelyvierailuun mm. tuomalla saataville käsidesit, kiinnittämällä huomiota tilojen puhtauteen ja muistuttamalla turvavälien tärkeydestä näyttelyvierailujen aikana. Lisäksi museo turvaa henkilökunnan turvallisuutta tarvittavin suojavälinein. Museo seuraa koronatilanteen kehitystä ja tiedottaa toimintaansa liittyvistä mahdollisista muutoksista erikseen.

Lisätietoja Keuruun museon verkkosivuilta: www.keuruunmuseo.fi

Tiedustelut:

Soile Ollikainen

Museonjohtaja

Keuruun museo

Kangasmannilantie 4

42700 Keuruu

puh. 040-965 5567

soile.ollikainen@keuruu.fi

Tutustu Keuruun museon näyttelytarjontaan ja toimintaan www.keuruunmuseo.fi

Meidät löytää myös Facebookista ja Instagramista