ihmisiä kesäteatterin katsomossa

Kesällä Keuruulle!

Hotelli Keurusselän rantamaisemissa mennään keveän kesäisissä tunnelmissa musiikki-laulunäytelmän Muhoksen Mimmin tahdissa. 25. juhlavuottaan viettävän teatterin esitykset ovat heinä-elokuussa. Voit nauttia teatterin kioskista ostettavista kahvista ja muista virvokkeista tai poiketa Hotellin baariin. Uudelleen avattu, legendaarinen hotelli viihdyttää ja liikuttaa koko perhettä. Vuokraa sub –lauta, kanootti tai vaikkapa sähköpyörä ja polkaise katsomaan lähialueiden maisemia. Retkieväät mukaan ja pysähdy lähikylän laavulle makkaranpaistoon. Ja kun tanssit ovat jälleen sallittua, Hotelli räväyttää kotimaisten esiintyjien tahdittamat vauhtitanssit käyntiin.

Kesätorstaisin hotellin terassilla on Afterworkit eli tällöin kannattaa lähteä työpäivän jälkeisille. Jollet jo ole Hotellilla, ei tarvitse arpoa kuljettaa, kun hyppäät kavereiden kanssa Matka Mäkelän bussin kyytiin linja-autoasemalta. Teemat maistiaisille vaihtuvat viikoittain, kuten myös suolaiset tarjoilut. Ja jos ilta loppuu mielestäsi liian aikaisin paluukuljetuksen lähtiessä, niin majoitusvaihtoehtoja on useita. Hotellin huoneet tai aivan upealla honkaharjulla sijaitsevat saunalliset loma-asunnot tarjoavat makeat unet.

Aito Siipirataslaiva Elias Lönnrot risteilee heinäkuussa reittivuoroin Keuruun Ahtolan ja Hotelli Keurusselän välillä. Lisäksi laivalla järjestetään teemallisia musiikki- ja ruokaristeilyjä. Laivan kannelta näkee Keurusselkä –järven sata saarta ja tuhat nientä. Mikäli kelit eivät ole aivan suotuisat, on laivalla lämmitetyt sisätilat ravintolapalveluineen. Laiva on vuokrattavissa vaikkapa perhejuhliin, tyhy –päiviin tai kokouksia varten.

Uudistunut Camping Nyyssänniemi tarjoaa tälle kaudelle mm. puihin kiinnitettävien telttojen sekä järvi-iglun vuokrausta. Wc- ja suihkutilat muuttuivat esteettömiksi remontin myötä ja keittiö-grillikatostakin on päivitetty. Historiallisen Ison Liukon pirtin hämyssä tai katetulla terassilla voi herkutella artesaanipitsoilla ja muilla keittiössä valmistettavilla annoksilla. Alueella on myös tiedossa useammat kesätapahtumat, kuten suosittu ENB-Entisten nuorten bileet heinäkuun lopulla. Tämä kerää kesäasukkaat ja nykyiset kuin lomailevatkin entiset keuruulaiset tapaamaan toisiaan.

Vanhan Keuruun alueella tarjotaan päivittäin kesälounasta komeassa Vanhassa Pappilassa. Alueen aitoista löytyy mm. kirppistä, naisten asusteita ja riemastuttava vintagenäyttely ”Mikä tää ees on?”. Nimestä päätellen arvaa jo, ettei nuoret ”jonnet” näistä ihmeistä tiedä, joten varmasti jutusteltavaa riittää vaikkapa entisaikojen medialaitteista. Entisen kivinavetan katon alla on myös Keuruun museon kesänäyttely, Onni vol5. Näyttelyn toteuttaja Kävelymusiikkia-taiteilijaryhmä koostuu kolmesta kuvataiteilijasta: Eija Keskinen, Mikko Rantanen, Jyrki Setälä. Keuruun näyttely haluttiin rakentaa Keuruun Jukojärvellä vaikuttaneen kirjailija Laura Sointeen tuotantoa kunnioittaen – ei niinkään sitä kuvittamaan tai hänen teoksistaan suoraan aiheita ottaen,vaan niistä ponnistaen, kukin omiin suuntiinsa. Saman katon alta löytyy alueen toinen ravintola, Taverna sekä Tiltaltti Shop, josta löytyy tuliaiset itselle ja kotiin.

Keuruun Pihlajavedellä vietetään elokuussa liikunta- ja kulttuuritapahtumaa Erämaapäiviä. Tänä vuonna reiteillä päästään tutkimaan uusia opastetauluja, jotka esittelevät Pihlaisten luonto- ja kulttuurikohteiden historiaa ja erityispiirteitä. Lisäksi tapahtuma laajentuu varsinaiseksi liikunta- ja kulttuuritapahtumaksi useiden tapahtumaviikonloppuna auki olevien näyttelyjen myötä.  Lauantaina järjestetään ohjattuja retkiä ja sunnuntaina maisemista voi nauttia omatoimiretkeilemällä. Molempina päivinä voi tutustua näyttelyihin ja reiteille voi helposti polkasta vuokraamalla pyörän.