Karavaanaripalvelut ja uusi matkaparkki

Karavaanarit ovat löytäneet Keuruun monipuoliset ja tasokkaat palvelut. Leppoisa matkaaminen oman majoitteen kanssa on oikein suositeltava tapa tulla tutuksi kotimaan kohteiden kanssa.

Keuruulla palvelun tarjoajia on useampi. Keuruun keskustan tuntumassa Keurusselkä -järven rannalla sijaitseva Camping Nyyssänniemi on palvelut asiakkaita jo useiden vuosikymmenten ajan. Tällä hetkellä alue on suosittu myös paikallisen väen keskuudessa ja se, jos mikä, kertoo alueen viihtyvyydestä. Nyyssänniemessä on 45 sähköpakikaa, uusitut suihku-wc tilat ja historiallinen Ison Liukon pirtti suurine terasseineen palvelee ravintolana, josta monen mielipiteen mukaan saa Suomen parhaimmat pitsat! Oman salaisen reseptin mukaan valmistettava pohja ja salaattikastike tekee näistä herkulliset artesaanipitsat moneen makuun. Katetulla terassilla voi nauttia myös virkistäviä juomia. Alueella järjestetään tapahtumia ja se on suosittu kokoontumisajopaikkana.

Toinen, suurempi karavanalue löytyy Pohjoisjärveltä Iso Kirjan alueelta. Alue on tuttu monelle Juhannuskonferenssista. Tällöin alue täyttyy karavaanareista, telttailijoista ja muista kävijöistä, joita parhaimmillaan neljän päivän aikana käy noin 30.000 henkeä. Muuna aikana Iso Kirja Camping on loistava vaihtoehto lapsiperheille sekä rauhaa ja tilaa haluaville matkaajille. Alueella on mm. vanhaan sikalaan kunnostettu kaunis kivirakennus, jossa 40 -paikkainen SiCafe. Tarjolla on mm. oman reseptin mukaan tehtyjä makeaa ja suolaista tarjottavaa. Kesäisin iso rantasauna lämpiää iltaisin matkaajille maanantaista lauantaihin. Alueella on SM-tason frisbeegolfrata, kävely- ja lenkkeilyreitistöä, nurmea erilaisiin peleihin, kaksi ulkoleikkialuetta ja yksi sisätila, skeittiramppi ja talvella yhteys latuverkostoon. Alue on käytettävissä ympäri vuoden.

Rautatieaiheinen Haapamäen Höyryveturipuisto tarjoaa mahdollisuuden leiriytyä historiallisten höyryvetureiden tunnelmassa. Alueella on saunapalvelut, ravintola, junakahvila ja paljon tilaa nauttia kesäisestä karavaanarielämästä.

Höyryveturipuiston vesitornin juurella on uusi, edullinen muutaman paikan Martin Matkaparkki. Kesälauantaisin järjestetään Höyrypaviljongissa suositut tanssit suomalaisten solistien tahdittamana, tällöin matkaparkki sisältyy lipun hintaan. Muista varata paikkasi tanssi-iltoihin ajoissa!

Hotelli Keurusselän alapaikoitusalueella on muutamia sähkötolpallisia paikkoja, joita vuokrataan ympäri vuoden karavaanareille. Hotellin upea, laguunimainen hiekkaranta tarjoaa kesällä etelänloman tunnelmat ja hotellin palvelut kylpylöineen, ruokalistoineen ja tanssi ohjelmineen on tarjolla ympäri vuoden. Padel- ja minigolf kentät on vuokrattavissa hotellin vastaanotosta. Hotellin rantaan risteilee siipirataslaiva ja alueella esitetään myös kesäteatteria.

Vanha Laivuri -riihikahvila sijaitsee kantatie 58 varrella välillä Keuruu-Mänttä Varpaasalmen kohdalla. Levähdysalueella sijaitseva viihtyisä kahvio anniskeluoikeuksin ja taidenäyttely vanhassa riihessä. Kolme sähköpistettä, ulkowc ja roskamolokki ovat levähtäjien käytettävissä.

Kirjoittanut Visit Keuruu