Santun talon residenssin asukkaat

Kuvataiteilijat Outimaija Hakala ja Kalle Mustonen työskentelevät heinäkuun Keuruulla Santun talon ympäristötaiteen residenssissä

Vuoden 2020 Santun talon residenssihaussa oli kaksi painopistealuetta, joista toinen oli ympäristötaide. Ympäristötaiteen avoimeen residenssihakuun saatiin kuusi hakemusta ja residenssiin valittiin kuvataiteilijapariskunta Outimaija Hakala ja Kalle Mustonen. Taiteilijat saapuvat työskentelemään Keuruulle heinäkuuksi.

Valinnan teki työryhmä, johon kuului Keuruun kaupungin, Keuruun museon ja Rajatalon edustajia. Residenssijakson vuokrana toimii väliaikaisteoksena toteutettavaa ympäristötaideteos, joka sijoitetaan Vanhan Keuruun alueelle Santun talon läheisyyteen. Outimaija Hakalan ja Kalle Mustosen residenssiteoksen teemana on Lauri Santtu ja hänen taiteensa. Taiteilijat haluavat toteuttaa ”…teoksen, joka olisi muistomerkki Lauri Santun taiteelliselle työskentelylle”. Se liitetään Keuruun kaupungin taidekokoelmaan.

Keuruun kaupungin kulttuuritoimi on varannut teoksen toteutukseen pienen tuotantotuen. Keuruun kaupunki tarjoaa residenssitaiteilijoille myös teoksen materiaalit. Materiaaliksi on määritelty puu, kivi tai molemmat; puut ovat Keuruun kaupungin puutarhaosaston kaatamia täysikasvuisten puiden runkoja ja kivet ovat puutarhapuolen varastoista löytyvää graniittia. Lisäksi taiteilijat saavat tarvittaessa työkaluja ja apua niiden käyttöön puutarhaosastolta. Santun talon residenssitoiminnan toteuttamisesta ja siitä tiedottamisesta vastaa Keuruun museo, joka on vastannut myös ympäristötaiteen residenssin koordinoinnista.

Tervetuloa ympäristötaiteen residenssin tiedotustilaisuuteen Santun talolle ma 6.7. klo 13.

Taiteilijat kertovat tilaisuudessa tarkemmin työskentelystään ja teosideastaan. Lisäksi paikalla tilaisuudessa on Keuruun kaupungin viheraluemestari Heli Nousiainen ja Keuruun museon museonjohtaja Soile Ollikainen.

Yleisö pääsee tutustumaan taiteilijoiden työskentelyyn Santun talon pihassa Suomen kuvataiteen päivänä pe 10.7. klo 13-15.

Tapahtumassa noudatetaan turvavälejä ja osallistujamäärää rajoitetaan tarvittaessa.

Outimaija Hakala on kotoisin Keski-Suomesta ja hän työskennellyt Santun talon residenssitaiteilijana kesällä 2015. Hän on valmistunut kuvanveistäjäksi Turun taideakatemiasta, taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta ja filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. Hakala työskentelee grafiikan ja kuvanveiston menetelmiä käyttäen ja hänen teoksiaan yhdistää käsitetaiteellinen ajattelu sekä kiinnostus yhteiskunta- ja ympäristöfilosofiaan. Lisäksi Hakala tekee taiteellista tutkimusta eläinten yksilöarvosta kuvataiteessa Aalto-yliopiston taiteen tohtoriopinnoissa. Outimaija Hakalan ensimmäinen pysyvä julkinen taideteos julkistetaan syksyllä 2020 Jyväskylässä osana Valon kaupunki -tapahtumaa.

Kalle Mustonen on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Hän työskentelee monumentaalisten puuveistosten ja kokeilullisen elektroniikan parissa. Puuveistoksissaan hän on kehitellyt materiaalivalintoja ja työskentelymenetelmiä, jotka mahdollistavat puuveistosten kestävämmän ulkokäytön. Hän on toteuttanut julkisia ulkoteoksia New Yorkin CUNY-yliopiston kampusalueelle Staten Islandilla sekä Helsingin Laajasaloon. Parhaillaan Mustonen työskentelee länsimetron tulevalle pääteasemalle Kivenlahteen tulevan puuveistoskokonaisuuden parissa.

Lisätiedot ja tiedustelut:

Soile Ollikainen

Museonjohtaja

 

Keuruun museo

Kangasmannilantie 4

42700 Keuruu

puh. 040-965 5567

soile.ollikainen@keuruu.fi

Tutustu Keuruun museon näyttelytarjontaan ja toimintaan www.keuruunmuseo.fi

Meidät löytää myös Facebookista ja Instagramista