höyryveturijuna vaunuineen

Muisteluja rautatieläisyydestä

16.11.2023 14:00

Haapamäellä muistellaan rautatieläisyyttä 16.11.2023

Millaisia muistoja herättää Haapamäen ratapiha ja asemanseutu? Onko sinulla muistikuvaa höyryjuna-ajasta, halkojen kolinasta ja vetureiden puuskutuksesta? Onko vielä muistissa posti, R-kioski tai merkittävät päättäjien vierailut? Pääsitkö lättähatun kyytiin? Rakensitko rataa tai seikkailitko lapsena luvatta vaunujen välissä? Miten rautatie vaikutti sinun perheeseesi ja elämääsi?

Näitä ja muita rautatieläisyyteen kuuluvia juttuja muistellaan kaikille avoimessa tilaisuudessa kahvikupin äärellä 16.11. klo 14 Höyryveturipuiston Ukko-Pekka-ravintolassa, Asematie 37, Haapamäki.

Keuruun museon hallinnoima Leader-hanke ”Haapamäki – muistojen ja matkailun rautatiekylä ” on historiankeruuhanke ja matkailun kehittämistä. Projekti huipentuu heinäkuun alussa Haapamäen wanhalla koululla avattavaan näyttelyyn. Silloin saadaan näytille kaivattu, Haapamäen yhteiskoulun perinneyhdistyksen kunnostama pienoismalli Haapamäen asemanseudusta ja avataan museon näyttely rautatieläisyydestä.

Keuruun museosäätiön hallinnoimaa Leader-hanketta vetää projektipäällikkönä tutkija Irma Hirsjärvi, irma.hirsjarvi@keuruu.fi, puh 040 9655597.

Tule mukaan, kerro ja kirjoita tarinasi talteen!