Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kimaran Kulttuuriluento│Milla Peltonen: Einari Vuorelan elämäkertaa rakentamassa

13 helmikuun @ 18:30 - 20:00

Keuruulla suurimman osan elämästään asunut Einari Vuorela (1889–1972) oli aikansa arvostetuimpia suomalaisrunoilijoita, yksi 1920-luvun tulenkantajista ja nykyään yksi kirjallisuutemme klassikoista, jonka luontolyriikkaan on tehty satoja sävellyksiä. Vuorelasta ja hänen tuotannostaan ei kuitenkaan ole kirjoitettu yhtään kokonaisesitystä, eikä uusin kirjallisuushistoriakaan hänestä paljoa pukahda. Tietokirjailija-kirjallisuudentutkija Milla Peltonen tahtoo korjata asian. Luennollaan ”Einari Vuorelan elämäkertaa rakentamassa” Peltonen kertoo tekeillä olevasta teoksestaan, jossa hän tarkastelee Vuorelan vaiheikasta eloa osana Suomen historian käännekohtia ja paljastaa sankaristaan myös uusia puolia.

Kimaran tiistai-iltojen Kulttuuriluentojen aiheet liittyvät Keuruun historiaan, paikalliseen kulttuuriin ja keuruulaisiin. Luentoja järjestävät yhteistyössä Keuruun kansalaisopisto, Keuruun kaupunginkirjasto ja Keuruun museo.

Keväällä 2024 on tämän jälkeen tulossa vielä kaksi luentoa, 26.3. (Esko Soini, Haapamäen vanhojen valokuvien konservointi ja värien ennallistaminen) sekä 9.4. (Johanna Annola, Säätyläistön reunalla: Collianderin perhe ja 1800-luvun Keuruu).

Luennoille on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Tiedot

Päivämäärä:
13 helmikuun
Aika:
18:30 - 20:00
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, ,

Tapahtumapaikka

Kulttuuritalo Kimara

Järjestäjä

Keuruun kansalaisopisto