Kahvila Kuivaamo & Villa Herttala

14.7.2022

Kahvila Kuivaamo & Villa Herttala avoinna 4.7. – 15.7. ma-pe klo12-16 😻

Kahvia, museo ja eläinystäviä 🙂 Rahikkalan Joulupolulta tuttu supersuosittu Kahvila Kuivaamo avaa jälleen ovensa. Tässä entisessä viljakuivaamossa ja nykyisessä viiden tähden kahvilassa on kaikki aistittava kohdallaan: maut, tuoksut ja maisemat. Tule ja maista, haista, näe ja koe itse!

Kahvila Kuivaamon naapurissa sijaitsee jyhkeä riihi, joka rakennettiin sekin 1800-luvun alkupuolella viljan kuivaamiseen. Nyt riihellä on uusi merkittävä elämäntehtävä — palvella kulttuurifarmi Villa Herttalana!
Villa Herttalassa asustelee koko joukko maailman söpöimpiä eläinystäviä, kuten uhanalainen suomenlehmäneiti Hertta, suomenhevosvarsa Lyyra, puput Hippu ja Hoppu sekä suomenlampaat Kaneli, Sokeri, Pumpuli ja Hattara. Lisäksi Herttalan eläinjengiin kuuluvat hiirikissa Suzuki sekä Kukko Koo kanahaaremeineen.

Eläinystävien lisäksi Herttala esittelee paikallishistoriaa talonpoikaismuseon muodossa. Kesällä 2022 Herttalassa voi tutustua Ison Vihan aikaan, synkkään ajanjaksoon Ampialankylän, Keuruun ja koko Suomen historiassa.

Isoviha oli suuren Pohjan sodan (1700–1721) aikainen Venäjän miehitys Suomessa vuosina 1713–1721. Aikaa leimasivat venäläisten harjoittamat terroriteot, joihin nimitys “Iso Viha” liittyy. Keuruulla vastustettiin venäläisterroria paikallisen sissijoukon voimin. Myös tämän tarinan sankareihin, Herpmanin poikiin, pääset tutustumaan Villa Herttalan museossa.

Lisäksi perheen pienimmät voivat etsiä, ja löytää, Herttalan lähimaastosta Herpmanin poikien aarteen!
Villa Herttalan pääsyliput:

3e/4-7 -vuotiaat
5e/aikuinen (alle 3-vuotiaat ilmaiseksi)
Lipunmyynti Kahvila Kuivaamosta kahvilan aukioloaikoina

Rapsutusrakkautta eläinystävien kanssa ❤ Tiedätkö, kuka Herttalan eläinystävistä on tosi harvinainen, suorastaan uhanalainen? Haluaisitko tavata tämän vekkulin erikoisuuden – suomenlehmäneiti Hertan ja hänen kyyttö-perheensä – ja kuulla, miten ja miksi suomenlehmiä suojellaan?

Vai haluaisitko kenties tutustua lähemmin Suomen sotahistorian kiistattomaan eläinsankariin, suomenhevoseen? Herttalan suomenhevoset ovat suomenhevosia parhaimmillaan – rehtejä, sisukkaita, jämptejä ja suuria Persoonia isolla peellä. Koska he ovat myös uteliaita, tapaavat he sinut silitysetäisyydeltä enemmän kuin mielellään!

Tai kiinnostaisiko laiduntapaaminen ihkaoikean lammaskatraan kanssa? Lauman johtaja Kaneli rakastaa rapsutuksia (ja kuivaa leipää), eikä varmasti kyllästy näistä kumpaankaan ihan hetkessä.
Eikä unohdeta siliteltäviä (ja syliteltäviä) pupujamme Hippua ja Hoppua, hiirikissa Suzukia, eikä hurjan rohkeaa Kukko Koota kanahaaremeineen. Pupuille maistuisi kenties porkkana ja kanojen häkistä voisimme löytää munan!

Kirmaa mukaan Herttalan eläinystävien kesään, ja pääset tutustumaan tarkemmin heidän sielunelämäänsä. Noin 30 minuutin mittaisella kierroksella eläimiä pääsee rapsuttamaan, syöttämään ja hoitamaan yhdessä Herttalan oppaan kanssa.

Herttalan eläinystävien rapsutusliput: 10e/ hlö, alle 3-vuotiaat ilmaiseksi. (Rapsutuslippu sis. myös pääsyn Herttalan talonpoikaismuseoon.)

Huom! Alle 12-vuotiaat lapset eivät voi osallistua eläinystävien rapsutuskierrokselle ilman omaa aikuista. Herttalan opas ohjaa koko ryhmää, eikä vastaa yksittäisten lasten ohjaamisesta.
Rapsutuskierrosten liput myynnissä Kahvila Kuivaamossa kahvilan aukioloaikoina.

Kahvila Kuivaamo & Villa Herttala
Avoinna 4.7. – 15.7. ma-pe klo 12-16
Osoite: Ampialantie 479, Keuruu.

Turvallisuus ja käyttäymisohjeetohjeet:
1. a)Saavuthan paikalle täysin terveenä ja huolehdit hyvästä käsihygieniasta. Alueella on useampia käsienpesumahdollisuuksia ja käsidesipulloja.
1. b) Jätäthän omat lemmikit kotiin turvallisuuden vuoksi.
2. Merkityn tapahtuma-alueen ulkopuolella liikkuminen on kielletty. Rahikkalassa tulee liikkua rauhassa tunnelmasta nauttien. Suosittelemme, että lapset (alle 12-vuotiaat) liikkuvat alueella vain vanhemman valvonnassa.
3. Eläimet asustelevat heile tehdyissä tarhauksissa/laitumilla. Aidoilla kiipeily on vaarallista ja siksi kiellettyä. Tarhoja kiertävissä langoissa kulkee vaaraton, mutta epämiellyttävän tuntuinen sähkö, joten niitä on syytä varoa.
4. Eläimet käyttäytyvät vuosituhansien kuluessa kehittyneiden vaistojensa mukaisesti, ethän jahtaa tai huuda eläinten seurassa.

Muuta huomiotavaa:
Suosittelemme käteisen käyttöä Kahvila Kuivaamossa.
Eläinten ruokinta: Eläimillämme on tarkasti suunnitellut ruoka-ajat sekä omat ruokailutottumuksensa. Jätäthän ruokinnan henkilökunnalle.

Esteettömyys;
Tapahtuma-alueella voi kulkea suurimmaksi osaksi pihateitä pitkin, mutta emme voi valitettavasti tarjota täysin esteetöntä kulkua. Olethan yhteydessä, mikäli haluat lisätietoja esteettömyydestä. Autamme ja järjestämme tarvittaessa apua paikalle.

Saapumisohjeet:
Osoite on Ampialantie 479, 42520 Asunta.
Google Mapsin reittiohjeilla pääsee hyvin perille Rahikkalaan, alla sanallisia ohjeita. 🙂
Autolla,
Porin/Keuruun keskustasta suunnalta: lähde ajamaan kohti Jyväskylää (Jyväskyläntie) 10km, käänny vasemmalle (ampialantie, kyltti Isojärvi), jatka hiekkatietä 6km. Rahikkalan Tila sijaitsee tien oikealla puolella, pihatie merkitylle parkkipaikalle mustan Rahikkalan Tilan kyltin oikealta puolelta.
Jyväskylän suunnalta: aja kohti Keuruuta (Keuruuntie) 42km, käänny oikealle (ampialantie, kyltti Isojärvi), jatka hiekkatietä 6km. Rahikkalan Tila sijaitsee tien oikealla puolella, pihatie merkitylle parkkipaikalle mustan Rahikkalan Tilan kyltin oikealta puolelta.
Multian suunnalta: (suosittelemme kulkua Keuruun tai Jyväskylän kautta, mutta halutessasi Rahikkalaan pääsee myös pitkän hiekkatien kautta samalla maalaismaisemia ihaillen.)
Lähde ajamaan uuriasten tietä (Keskustien ja uuraistentien risteyksestä 4,8km), käänny oikealle Isojärventie, jatka suoraan 11 km. Rahikkalan Tila sijaitsee tien vasemmalla puolella. Pihatie merkitylle parkkipaikalle mustan Rahikkalan Tilan kyltin oikealta puolelta.

Pidätämme oikeuksen muutoksiin, pysythän kuulolla!
@rahikkalan_tila

14.7.2022 - 25.7.2022
Tapahtumapaikka
Rahikkalan Tila
Ampialantie 479, 42520 Keuruu
Hinta
3€/5€