Juuri & Juuri: Korpin marssi

30.6.2023 18:00

Emilia Lajunen, viulu, avainviulu ja laulu & Eero Grundström, harmooni, huuliharppu ja laulu

kuva: Sami Perttilä

Suomessa tehdään paljon hienoa uutta kansanmusiikkia, mutta sitä ihan perinteistä tyyliä kuulee vähemmän. Juuri & Juuri -duo perustettiin vuonna 2003 paikkaamaan tätä aukkoa. Nimensä mukaisesti yhtye keskittyy perinteeseen, niin vanhojen pelimannien soiton kuin arkaaisen kantele- jouhikko- ja paimensoittoperinteenkin pohjalta. Oma äänikin väistämättä kuuluu: viulupolskan soitto harmoonilla tai kanteleplimpotuksen siirtäminen nyckelharpalle ei enää ole perinteen tarkkaa toistoa.

Emilia Lajunen ja Eero Grundström ovat kokeneita ammattikansanmuusikkoja, jotka ovat soittaneet yhdessä jo kaksikymmentä vuotta. He ovat valmistuneet Sibelius-Akatemiasta, jossa molemmat myös opettavat. Heidän muita yhtyeitään ovat Sväng, Suistamon Sähkö, Celenka, Suo, Ritva Nero ja Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala.

Juuri & Juuri on esiintynyt kaikilla suurilla suomalaisilla kansanmusiikkifestivaaleilla ja kiertänyt Suomessa, Saksassa ja Skandinaviassa. Yhtyeen debyyttialbumi Fiddlers / Quiet Rapture (2013, Ääniä Records, AANIA 23A / B) voitti arvokkaimman kansanmusiikkipalkinnon Suomessa, Etno-Emman. Duon toisen levyn Korpin marssi julkaisi vuonna 2018 saksalainen levy-yhtiö Nordic Notes.

“Juuri & Juuri” on suomalaisten sanojen leikki, eli samanaikaisesti “juuri ja juuri” ja “vain vain”.

Konsertti järjestetään Multian seurakuntakodilla yhteistyössä Multian Kesän kanssa

30.6.2023 18:00 - 19:00
Tapahtumapaikka
Multian seurakuntakoti
Kirkkoraitti 2, 42600 Multia
Järjestäjä
Läntisen Keski-Suomen Musiikkileiriyhdistys ry
Hinta
15/12 €
Kategoriat
Kulttuuri Musiikki