Joulupolku

17.12.2022 14:00

Erilainen Joulu

Nuuh, nuuh. Lehmäneiti Hertta nuuhkii valkoiseksi huurtunutta maata. Luntakin satoi jo, ainakin kolmesti, ja se peitti hetkeksi kaiken. Talot, polut, sammaleen, pakkasen kovettamat mustikanvarvut.
Mummulehmä Kaunokin mukaan nyt on tulossa joulu, Erilainen Joulu. Vaikka Hertta on vielä pieni, niinkuin mummu sanoo, Hertta tietää, mitä se tarkoittaa.
Ja kun sitä ajattelee, niin harmittaa, itkettääkin. Tekisi mieli kiukutella ja kiusata pihakuusen oravarouvaa, mutta ei se auta, mummu sanoo. Pitää vain painaa pää alas ja juosta tuuleen, niin mummu sanoo.
Mutta silti. Erilainen joulu. Itkettävä joulu. Joulu ilman äitiä.
Hertta tietää kyllä, mitä lehmän elämä on. Ensin sitä ollaan, sitten ei enää olla. Niin on mummu sanonut ja niin sanoi äiti. Mutta silti! Äiti!
Äidillä oli sorkka kipeä, kovastikin. Ei äiti siitä puhunut, käveli vaan kömpelömmin. Hertasta se näytti hassulta ja Hertta välillä vähän kiusasikin äitiä siitä. Nyt se hävettää. Ei niin saa tehdä, mutta niin sinä silti teit, mummu sanoo.
Mummu on kyllä viisas. Mummun mielestä Erilainen Joulu on ihan hyvä joulu. Tulee ystäviä kylään, hassuja ihmislapsia ja höpsöjä ihmisaikuisia, joita on hauska seurata. Saadaan erikseen jouluherkkuja ja kuulemma jotain Kynttilöitä. Niitä Hertta ei kyllä muista nähneensä. Voikohan niitäkin syödä?
Niin, tule vain, Erilainen Joulu. Joulu on joka tapauksessa hyvä.

Rahikkalan Hertta viettää jo toista jouluaan Keuruun Ampialassa, Rahikkalan tilan kulttuurifarmilla. Vaikka tässä joulussa onkin uusia sävyjä, paras ydin on silti tallella — ystävät!

Hertta eläinystävineen kutsuu myös sinut, ystävä, luokseen joulunviettoon!

Rahikkalan tunnelmallisella Joulupolulla lauantaina 17. joulukuuta tapaat Hertan eläinystävineen ja löydät samalla palan aitoa jouluiloa.

Viiden tähden Kahvila Kuivaamossa on tarjolla joulupuuroa, kuumaa juomaa ja ihania jouluisia herkkuja. Villa Herttalasta löytyy suloinen Joulupuoti, jossa myydään paikallisten kädentaitajien tuotteita ja muita upeita pikku lahjoja pukinkonttiin.

Joulupuodin tuotteisiin voi tutustua ennakkoon mm. tapahtuman Facebook-sivuilla.

Lisäksi Joulupolun ohjelmassa rapsuttelukierroksia. Paikkoja rajattu määrä, varaa oma paikkasi hyvissä ajoin etukäteen! (lisätietoja alla)

Rahikkalan kulttuurifarmilla vaalitaan aitoa maalaiselämää, luontoa ja osin uhanalaisia suomensukuisia lehmiä. Lehmien lisäksi farmilla asuu muita perinteisiä kotieläimiä, kuten suomenhevosia ja -lampaita. Joulupolun tuotto ohjataan suoraan kulttuurifarmin eläinystävien hyväksi.

Tervetuloa mukaan! Tapahtuma-alueella on vapaa pääsy.
Aika: lauantai 17.12. klo 14-17
Paikka: Rahikkalan Tila, ampialantie 479, 42520 Asunta

Rapsuttelukierrokset klo 14:30 ja 15:30.
Hinta: 10€/hlö, alle 3-vuotiaat ilmaiseksi.
Liput varattavissa ennakkoon: 040 9633329 / info@rahikkalantila.com

Huom! Alle 12-vuotiaat lapset eivät voi osallistua rapsuttelukierrokselle ilman omaa aikuista. Herttalan opas ohjaa koko ryhmää, eikä vastaa yksittäisten lasten ohjaamisesta.

Turvallisuus ja käyttäytymisohjeet:
1. a)Saavuthan paikalle täysin terveenä ja huolehdit hyvästä käsihygieniasta. Alueella on useampia käsienpesumahdollisuuksia ja käsidesipulloja.
1. b) Jätäthän omat lemmikit kotiin, turvallisuuden vuoksi.
2. Merkityn tapahtuma-alueen ulkopuolella liikkuminen on kielletty. Joulupolulla tulee liikkua rauhassa tunnelmasta nauttien. Suosittelemme, että lapset (alle 12-vuotiaat) liikkuvat alueella vain vanhemman valvonnassa.
3. Eläimet asustelevat heile tehdyissä tarhauksissa/laitumilla. Aidoilla kiipeily on vaarallista ja siksi kiellettyä. Tarhoja kiertävissä langoissa kulkee vaaraton, mutta epämiellyttävän tuntuinen sähkö, joten niitä on syytä varoa.
4. Eläimet käyttäytyvät vuosituhansien kuluessa kehittyneiden vaistojensa mukaisesti, ethän jahtaa tai huuda eläinten seurassa.

Muuta huomiotavaa:
Suosittelemme käteisen käyttöä Kahvilassa sekä joulupuodissa.
Eläinten ruokinta: Eläimillämme on tarkasti suunnitellut ruoka-ajat sekä omat ruokailutottumuksensa. Jätäthän ruokinnan Herttalan henkilökunnalle.
Pukukoodina: lämpöiset ulkovaatteet ja hyvät kengät. Tapahtuma-alue on kokonaisuudessaan ulkona.

Esteettömyys;
Joulupolku kulkee suurimmaksi osaksi pihateitä pitkin, mutta maalla täysin esteetön kulku on mahdoton järjestää. Olethan yhteydessä, mikäli haluat lisätietoja esteettömyydestä. Autamme ja järjestämme tarvittaessa apua paikalle.

Saapumisohjeet:
Osoite on Ampialantie 479, 42520 Asunta.

Google Mapsin reittiohjeilla pääsee hyvin perille Rahikkalaan, alla sanallisia ohjeita.
Autolla,
Porin/Keuruun keskustasta suunnalta: lähde ajamaan kohti Jyväskylää (Jyväskyläntie) 10km, käänny vasemmalle (ampialantie, kyltti Isojärvi), jatka hiekkatietä 6km. Rahikkalan Tila sijaitsee tien oikealla puolella, pihatiemerkitylle parkkipaikalle mustan Rahikkalan Tilan kyltin oikealta puolelta.
Jyväskylän suunnalta: aja kohti Keuruuta (Keuruuntie) 42km, käänny oikealle (ampialantie, kyltti Isojärvi), jatka hiekkatietä 6km. Rahikkalan Tila sijaitsee tien oikealla puolella, pihatie merkitylle parkkipaikalle mustan Rahikkalan Tilan kyltin oikealta puolelta.
Multian suunnalta: (suosittelemme kulkua Keuruun tai Jyväskylän kautta, mutta halutessasi Rahikkalaan pääsee myös pitkän hiekkatien kautta samalla maalaismaisemia ihaillen.)
Lähde ajamaan uuriasten tietä (Keskustien ja uuraistentien risteyksestä 4,8km), käänny oikealle Isojärventie, jatka suoraan 11 km. Rahikkalan Tila sijaitsee tien vasemmalla puolella. Pihatie merkitylle parkkipaikalle mustan Rahikkalan Tilan kyltin oikealta puolelta.

Merkitty parkkipaikka on suurehko, mutta ei kuitenkaan loputon. Suosittelemme käyttämään kimppakyytejä ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Näin säästämme parkkitilaa sekä luontoa.

Pidätämme oikeuksen muutoksiin, pysythän kuulolla!

17.12.2022 14:00 - 17:00
Tapahtumapaikka
Rahikkalan Tila
Ampialantie 479, 42520 Keuruu