Keuruun musiikkileiri ja Soiton paikka -festivaali

28.6.2023 10:00

Yhdeksän päivän musiikkileiri lapsille, nuorille ja aikuisille 28.6.–6.7.2023

Leirin yhteydessä järjestetään musiikkileikkikoulu lapsille, ukuleleworkshop kaikenikäisille, aikuisten vaskiyhtye Torvikarhut sekä kuorokurssi aikuisille.

Keuruun musiikkileiri täyttää Keuruun koulukeskuksen joka kesä juhannuksen jälkeisenä tiistaina, kun yli 100 nuorta soittajaa eri puolilta Suomea saapuu viettämään ikimuistoiset yhdeksän päivää musiikin parissa. Leirin opettajat ovat alan ammattilaisia. Opetus on monipuolista ja korkeatasoista. Leirin järjestää Läntisen Keski-Suomen musiikkileiriyhdistys, jonka toimijat ovat lähinnä entisiä leiriläisiä ja seutukunnan leiriläisten vanhempia. Leirin historia alkoi vuonna 1971, jolloin Läntisen Keski-Suomen musiikkileiri järjestettiin ensimmäisen kerran. Nykyään leiri tunnetaan Keuruun musiikkileirinä.

Soiton paikka on kehittynyt vuosikymmenten kuluessa oppilas- ja opettajakonserteista nykyisen kaltaiseksi monipuoliseksi ja värikkääksi festivaaliksi. Tänä kesänä konserttien ohjelmassa mm. kitaristi Teemu Viinikainen, Kansanmusiikkiyhtye Juuri & Juuri. Avajaiskonsertissa esiintyvät viulisti Minna Kangas & sekä Johannes Vesterinen (urut ja cembalo) ystävineen ja yllätyksineen. Jälkimmäisellä viikolla leiriläiset valtaavat stagen. Koko ohjelmaan voit tutusta täältä.