HILLA23 -valmiusharjoitus

16.9.2023

HILLA23 on toiminnallinen vaellus ja etsintäharjoitus, joka sisältää lauantaina eri mittaisia ja tasoisia, myös perheille ja lapsille suunnattuja vaellusreittejä tehtävärasteineen sekä sunnuntaina poliisijohtoisen etsintäharjoituksen.

HILLA23 on maksuton, avoin yleisötilaisuus koko perheelle!

  • Lauantai käynnistyy Hotelli Keurusselän auditoriossa, (Keurusseläntie 134, 42700 Keuruu) klo 10.00, josta yhteisen aloitustilaisuuden jälkeen siirrytään ryhmittäin n. 1 km liikuntapuistoon ja edelleen ohjatusti rastiradoille.
  • Radat avautuvat klo 11.00 alkaen ja maaliin saavutaan viimeistään klo 16.00 mennessä. Perherata on lyhyempi, kestoltaan n. 2.5 h.
  • Ratojen varrella on toiminnallisia rasteja, jossa tehdään tai mietitään ongelmanratkaisuja yhdessä n. 3 hengen pienryhmässä.
  • Ruokailut järjestetään pääosin radan varrella maastoruokailupisteessä.

Lauantain vaellusreittien lisäksi Liikuntapuistoon rakentuu messualue, jonne perheen pienimmät voivat tuoda kipeän nallensa hoitoon nallesairaalaan, tai voit tutustua kotivaraan, eli mitä kaikkea kotoasi pitäisi löytyä koko ajan. Messualueella pääset mukaan pieneen pakopeliin, jossa voit päätyä oikeuden istuntoon tai voit miettiä, miten eriarvoisuus vaikuttaa ihmisten toimintaan valmiustilanteissa. Drone-toiminnan esittelyssä pääset tutustumaan laitteisiin ja etsintään liittyvään kuvantulkintaan sekä laajempana kokonaisuutena kyläturvallisuuteen. Alueella liikkuu myös pelastuskoiria, ja voit kysellä Vapepan koiratoiminnasta suoraan ohjaajilta.