Vanha Keuruu

Kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti arvokas alue Keuruun sydämessä!

Perinteitä – taidetta – ruokaa – ostoksia

Keurusselän rannalle levittäytyy ainutlaatuinen 1800-luvun pappilamiljöö. Vanhassa Pappilassa syöt hyvin ja sukellat historiallisiin pakopeleihin. Kamanassa,
entisessä pappilan kivinavetassa, Sinua palvelevat matkailuneuvonta, Tiltaltti Shop, Keuruun museo näyttelyineen sekä ravintolakahvila Pappilan Taverna. Kesäaitoissa ihastuttava kahvila, Annulin muotia, riemastuttava näyttely suomalaissanonnoista sekä suosittu kesäkirppis. Kirkkojen ympäristössä Sinua palvelevat mm. kahvilat ja kauppaliikkeet. Punnosen talon ja kirjaston näyttelyt tarjoavat taide-elämyksiä.

Maria Raunion polku johdattaa kirjaston rantaan rakentuvaan kulttuurisatamaan. Perinteisiin pääset sukeltamaan Keuruun kotiseutumuseolla tai vaikka tilaamalla sisäpiika Kaisan kirkko-oppaaksesi. Sillä Kaisakin sen tietää: Vanha Keuruu on tarinoita täynnä.

Alue on rakentunut vuonna 1758 valmistuneen Keuruun vanhan puukirkon ympärille. Keuruun uusi tiilikirkko on valmistunut 1892.

Aluetta halkovan 120 vuotta vanhan rautatien keskustan puolella sijaitsevat Keuruun rautatieasema (avoinna tänä kesänä vain sopimuksesta), Keuruun kotiseutumuseo ja Punnosen talo näyttelyineen sekä kauppaliikkeitä ja kahviloita, mm. Antiikkirenki, Maalaisvakka ja Navikka Puoti. Paikallisesti sanoen “Mäkisen rannassa” sijaitsee Keuruun pääkirjasto. Matkailukeskus Kamana ja Keuruun vanha pappila piha-aittoineen ovat radan toisella puolella. Ne muodostavat ainutlaatuisen 1800-luvun pappilamiljöön Keurusselän rannalla. Matkailukeskus Kamana on upeasti kunnostettu pappilan vanha kivinavetta (1903), jossa sinua ja ryhmääsi palvelevat Tiltaltti Shop, Keuruun museo ja kahvila-ravintola Pappilan Taverna. Uutta tänä kesänä on Tiltaltti Shopin naisten vaatteiden outlet (avoinna 6.7.-12.822 ke-pe ko  11-17).

Piha-aitoissa kesällä 2022 kirppistä, kesäkahvila (27.6.-31.7.22) ja naisten asusteita. Kannattaa  käydä tutustumassa!

Tiltaltti Shop´ssa on myös Keuruun matkailuneuvonta.

Keuruun vanha kirkko on avoinna kesällä 18.6.-20.8.22 asti joka päivä klo 11-16 (juhannusaattona suljettu), pääsymaksu aikuisilta 3e, alle18v. ilmaiseksi.

Tutustu Vanhan Keuruun alueeseen vaikka leppoisasti kävellen.

Yhdistä Vanhan Keuruun alueeseen myös risteily aidolla Siipirataslaivalla! Vanhan kivinavetalta on n. 300m matka Ahtolan satamaan.
Katso aikataulut täältä : Hopealinjat > risteilyt > Keuruu

Opastukset 2022

Heinäkuussa Vanhan kirkon opaskierrokset toritorstaisin klo 12 (kirkkoraha 3€/aikuiset)

Vanha Keuruu vartissa – opastukset 27.6.-13.8.22 ma-la klo 13 Kamanan pääoven edestä – Maksuton

Alueeseen on mahdollista tutustua myös oppaan Eila Luopakan opastamana (www.kameleontti.fi)

Ryhmille esim. Vanhan Keuruun kesäinen kulttuuripäivä -paketti.

TAPAHTUMIA ALUEELLA 2022:

– Syysmarkkinat 24.9. – perinteiset syyssadon markkinat

– Joulutori 10.12. – joulun tuoksua ja tunnelmaa – seuraa ilmoitteluamme sosiaalisessa mediassa.

Muut tapahtumat nettisivulta ja facebookista.

Lue lisää Vanhan Keuruun kohteista verkkosivulta.