Vanhan Keuruun piiretty aluekartta

Vanha Keuruu

Kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti arvokas alue Keuruun sydämessä!

Perinteitä – taidetta – ruokaa – ostoksia

Keurusselän rannalle levittäytyy ainutlaatuinen 1800-luvun pappilamiljöö. Vanhassa Pappilassa syöt hyvin ja sukellat historiallisiin pakopeleihin. Kamanassa, entisessä pappilan kivinavetassa sijaitsee Keuruun museo näyttelyineen. Kesäaitoissa ihastuttava kesäkahvila, Annulin muotia sekä suosittu kesäkirppis. Kirkkojen ympäristössä Sinua palvelevat mm. kahvilat ja kauppaliikkeet. Punnosen talon ja kirjaston näyttelyt tarjoavat taide-elämyksiä.

Maria Raunion polku johdattaa kirjaston rantaan rakentuvaan kulttuurisatamaan. Perinteisiin pääset sukeltamaan Keuruun kotiseutumuseolla tai vaikka tilaamalla sisäpiika Kaisan kirkko-oppaaksesi. Sillä Kaisakin sen tietää: Vanha Keuruu on tarinoita täynnä.

Alue on rakentunut vuonna 1758 valmistuneen Keuruun vanhan puukirkon ympärille. Keuruun uusi tiilikirkko on valmistunut 1892.

Aluetta halkovan 120 vuotta vanhan rautatien keskustan puolella sijaitsevat Keuruun rautatieasema (avoinna tänä kesänä sopimuksesta), Keuruun kotiseutumuseo ja Punnosen talo näyttelyineen sekä kauppaliikkeitä ja kahviloita, mm. Antiikkirenki  ja Navikka Puoti. Paikallisesti sanoen “Mäkisen rannassa” sijaitsee Keuruun pääkirjasto. Matkailukeskus Kamana ja Keuruun vanha pappila piha-aittoineen ovat radan toisella puolella. Ne muodostavat ainutlaatuisen 1800-luvun pappilamiljöön Keurusselän rannalla. Kivinavetta Kamana on upeasti kunnostettu pappilan vanha kivinavetta (1903), jossa sijaitsee ympäri vuoden avoinna oleva Keuruun museo.

Piha-aitoissa kesällä 2024 kirppistä, kesäkahvila (24.6.-31.7.24) ja Annulin Aittamyymälässä naisten asusteita. Kannattaa  käydä tutustumassa!

Keuruun museossa kesänäyttelynä (20.6.-31.8.24) esittelee naivistitaiteilijoita. Museo avoinna ti-la klo 11-16.
Poikkea samalla museokauppaan ja sen yhteydessä olevaan Teos ja taiteilija esittelyyn, jossa 18.4.-31.8.24 esitellään keuruulaistaiteilija Onni Ojan tuotantoa.
Pääsymaksu kesänäyttelyyn 8€/5€, alle 18v. maksutta. Myös museokortilla.

Keuruun vanha kirkko on avoinna kesällä 17.6.-20.8.23 joka päivä klo 11-16 (juhannusaattona suljettu), pääsymaksu aikuisilta 3e, alle18v. ilmaiseksi.

Tutustu Vanhan Keuruun alueeseen vaikka leppoisasti kävellen.

Yhdistä Vanhan Keuruun alueeseen myös risteily aidolla Siipirataslaivalla! Vanhan kivinavetalta on n. 300m matka Ahtolan satamaan.
Katso aikataulut täältä

Ryhmille esim. Vanhan Keuruun kesäinen kulttuuripäivä -paketti.

Tapahtumat nettisivulta ja facebookista.

Lue lisää Vanhan Keuruun kohteista verkkosivulta.