Luontokohde Murronkivi

Keuruulla sijaitsee pienen talon kokoinen rauhoitettu kivi, Murronkivi, mikä on ilmeisesti saanut nimensä kiven murtumisesta. Järkäleestä on lohjennut muinoin kolmasosa, joka on vierinyt rinnettä parikymmentä metriä alas. Kivi on Keurusseudun suurin.

Murronkivi on 7 m korkea, 8 m leveä ja 15 m pitkä, jääkaudesta muistuttava rauhoitettu siirtolohkare. Se on rauhoitettu lääninhallituksen päätöksellä 16.6.1961.

Kivi on suosittu myös boulderointi -harrastajien parissa, siitä löytyy eri vaativuusluokan kohtia.

Murronkivi sijaitsee Keuruun keskustan läheisyydessä Häntämäen alueella.

Kivelle on mahdollista mennä kahta eri kautta:

Karjolan teollisuusalueen Paanutien kautta (kts. kartta). Käännytään vt23:lta Yritystielle, mikä päättyy Paanutiehen. Käännytään vasemmalle ja ajetaan tien päähän (kiertosilmukka). Auton voi parkkeerata oikella puolella olevalle pienelle aukealle, josta lähtee polku. Tästä on n. 100m kivelle.

Tai Kivelänmäen kautta:

Noin kilometri Keuruun keskustasta Jyväskylään päin kääntyy valtatieltä 23 vasempaan Kiveläntie. Kiveläntien päästä kääntyy oikealle Häntämäentie, jonka alussa on puomi, mutta autolla liikkuville on paikalla paikoitusalue. Häntämäentietä jatketaan n. 350 m, jonka jälkeen käännytään oikealle. Tietä jatketaan n. 100 m, kunnes jälleen käännytään oikealle. Metsäautotietä jatkuu vielä n. 800 m. Kivi sijaitsee metsänuudistusalueella, n.150 m tien päästä itään.