Keurusselän seudun kirkot

Keurusselän seudulla on useita kirkkoja, jotka kaikki ovat kauniita omalla tavallaan.
Keuruulla on kaksi puukirkkoa Keuruun vanha kirkko ja Pihlajaveden salaa herranhuoneeksi
rakennettu Erämaakirkko. Petäjävedellä oleva vanha kirkko on saanut Unesco -statuksen.
Taidekaupunki Mänttä-Vilppulan kirkossa löytyy Hannes Autereen ainutlaatuiset puuveistokset.
Seutukunnan kirkoista löytyy siis nähtävää ja koettavaa kirkkokierrokselle.
.
Keuruun Vanha Kirkko 
Keuruun vanha kirkko on Keski-Suomen vanhin jäljellä oleva kirkkorakennus, joka rakennettiin Antti Antinpoika Hakolan johdolla. Kirkko otettiin käyttöön vuonna 1758. Runsaasti koristeltu kirkko kertoo tarinaa menneiden sukupolvien uskosta, toivosta ja peloista.
Avoinna kesänä päivittäin klo 11-16 sekä tilauksesta. Kirkkoraha 4 € / hlö. (Suljettu juhannuksena)

Tilauksesta Taivaallisia kuvia ja kirkkokuria –draamaopastus ryhmille.

Pihlajaveden vanha kirkko – Erämaakirkko
Pihlajaveden vanha kirkko on salaa rakennettu 1780. Myös Erämaakirkkona tunnettu tunnelmallinen kirkko nousi metsän syliin seurakuntalaisten voimin.

Keuruun kirkko
Vuonna 1892 valmistunut Keuruun kirkko sijaitsee mäellä vastapäätä vanhaa kirkkoa. Lahjoituksena 7saadut kirkon alttaritaulut maalasi taidemaalari Eero Järnefelt (1863-1937) vuosina 1889-92. Keuruun kirkko avoinna vain sopimuksesta.

* Keuruun ja Pihlajaveden kirkkoja koskevat tiedustelut ja varaukset Keuruun museo museo@keuruu.fi tai puhelimitse 040 965 5597, www.keuruu.fi/museo.
Keurusselän maastokirkko sijaitsee Montosvuoressa Keurusselän Liikuntapuiston alueella rinteessä suurten honkien keskellä. Tämä vaikuttava luontokirkko on toteutunut Keuruun seurakunnan, kaupungin, Keski-Suomen Rykmentin ja Hotelli Keurusselän yhteistyönä. Alueella on alttari, puiset penkit ja lahjoituksena saatu kellotapuli.
Petäjäveden vanha kirkko
Petäjäveden vanha kirkko on yksi Suomen seitsemästä UNESCOn maailmanperintölistalle hyväksytystä kohteesta. Se rakennettiin vuosina 1763–64, ja se on ainutlaatuinen osoitus taidokkaasta puuarkkitehtuurista ja hirsirakentamisesta.
Pääsymaksu. Varaukset vähintään 3 vrk ennen joko sähköpostilla osoitteesta opas@petajavesi.fi tai puhelimitse 040 582 2461, www.petajavesi.fi/kirkko.
Multian kirkko
Multian Lovisa Charlottan kirkon rakensi Matti Åkergren ja se valmistui 1796. Multian keskustaajamassa sijaitsevassa kirkossa on Felix Frangin maalaama Ristiinnaulittu –aiheinen alttaritaulu ja vuonna 1930 -luvulla maalatut taidemaalari Urho Lehtisen koristemaalaukset.
Tiedustelut Multian seurakunta puh. 014 7513 522, multian.seurakunta@evl.fi>multian.seurakunta@evl.fi www.multianseurakunta.fi
Mäntän kirkko
Mäntän kirkon suunnitteli arkkitehti W.G. Palmqvist ja se valmistui vuonna 1928. Alttaritaulu on taidemaalari Alvar Cawénin maalaama. Aiheena on Maria Jeesus-lapsi sylissään lampaiden ympäröimänä. Alttaritaulun ohella todellisia helmiä Mäntän kirkossa ovat saarijärveläisen kuvanveistäjä Hannes Autereen puuveistokset, joita on kaikkiaan 35.
Mäntässä myös metsäkirkko, joka sijaitsee Mäntänvuoren luonnonsuojelualueella näkötornin läheisyydessä.
Vilppulan kirkko
Arkkitehti Georg Schreckin suunnittelema Vilppulan kirkko valmistui vuonna 1900 ja Porvoon hiippakunnan piispa Herman Rågbergh vihki sen 14.9.1900.
Kolhon ortodoksikirkko
Lahjoitusvaroin Karjalan valistajien kirkko on rakennettu ensin temppeliksi, joka valmistui vuonna 1953 ja vihittiin pyhän kolminaisuuden rukoushuoneeksi 16.6.1955. Koska temppeli oli rakennettu kirkon piirustuksilla, vihittiin se kirkoksi 26.6.1977.
Tiedustelut Toivo Nikoskinen , p. 050 431 6431