Keurusselän Rantakartano Pöyhölä

Pöyhölän Rantakartano sijaitsee Keurusselän rannassa, alle viiden kilometrin päässä Keuruun keskustasta. Kartanon pihapiiri rantoineen on pala Keuruun luonnonkaunista historiaa, tilan rajat on vahvistettu jo v. 1478. Puitteet ja palvelut ovat mahtavat perhejuhlien, yritystapahtumien, koulutusten ja toisaalta edullista yöpymistä tarvitsevien ryhmätapahtumien järjestämiselle.

Keuruun kappalaispappilaksi v. 1900 käsin hirrestä veistetty päärakennus käsittää nykyään 700 m² ravintola- ja kokoustiloja. Pappilasta löytyy ruokailutilat 160-180 hengelle ja kokous/vihkitila 100 hengelle. Pappilassa on moderni ammattikeittiö, jossa kaikki tarjottavat ruoat valmistetaan itse.

Pihapiirin toinen päärakennus v. 1901 tilanhoitajan taloksi myös käsin hirrestä veistetty Kivimannila on pääosin majoituskäytössä, petipaikkoja löytyy isoissa ryhmähuoneissa 39 hengelle. Rakennuksen iso Wanha Tupa on alkuperäisessä 1900 luvun alun ulkoasussa ja palvelee tunnelmallisena isona tilana tansseja, pikkujouluja ja illanistujaisia.

Pihapiiristä löytyy myös ajan pysäyttävä Wanha Riihi ja jopa 100 hengen ulkoilmaesityksiin soveltuva avoin, mutta katettu heinälö.

Edullista majoitusta voidaan tarjota lisäksi 3-12 hengen huoneissa n. 30 hengelle myös pihapiiriin v. 1960 rakennetussa kurssimajoitusrakennuksessa.

Pihapiirin ja rannan välissä on reilun hehtaarin kokoinen iso koivujen reunustama nurmikenttä, joka palvelee niin pesäpallo/jalkapallo-otteluita, leikkimielistä tyky-liikuntaa, kuin tarvittaessa isoja ulkoilmatapahtumiakin. Rannasta voi lähteä myös Keurusselän laineille vaikkapa kirkkoveneellä.

Kartanolla on Keurusselän rantaviivaa n. 350 metriä ja rannasta löytyy vuokrattavaksi 125 m² rantasauna terasseineen. Saunalle mahtuu iltaa istumaan n 25 henkeä ja kerralla isoon saunaan n 12 saunojaa. Saunan omassa keittiössä voi valmistaa pientä tarjottavaa, isommat tarjottavat tuodaan päärakennuksen keittiöstä. Saunasta pääsee omaan hiekkarantaan uimaan ja rannassa olevalle nuotiopaikalle vaikka makkaraa paistelemaan.