Metsän keskellä laavulla istuu penkilä koira vieressäänpunainen maastopyörä

Ilovuori

Ilovuori (3,2-5,7km)

Keuruun keskustan tuntumassa on koko perheelle sopiva luontopolku, jossa on mukava kulkea niin talvella kuin kesälläkin. Määränpäässä laavulla on mukava nauttia eväitä nuotion äärellä vuonna 2022 valmistuneella Ilon laavulla.

Ilovuoren luontopolku lähtee noin 20 min kävelymatkan ja 3 minuutin automatkan päässä Keuruun asemalta. Merkitty reitti kulkee polkuina monimuotoisessa sekametsässä. Ilovuoren reitistöön kuuluu myös ylläpidetty 2,9 kilometrin talvireitti (sinipunainen reitti kartalla). Lähtöpaikalla on karttoja postilaatikossa.

Helppo sininen reitti 3,2 km

Lyhyempi reitti kiertää Ilovuoren ja se on tasaista, hyvää ja leveää polkupohjaa, jota pystyy poutasäällä kulkemaan lenkkareilla. Tämä reitti on merkitty sinisin merkein. Polulla kävely ei vaadi erityistä kuntoa tai kokemusta, ja se sopii erityisen hyvin niin taaperoille kuin tasapainoa hakeville senioreille.

Vaativampi punainen reitti 5,7 km

Pidempi reitti nousee Mäntymäelle, jolle kannattaa jo varautua tukevilla ja kosteutta sietävillä kengillä. Tällä lenkillä pääsee testaamaan omaa kuntoa ja tasapainoa, sillä reitti on osin kivikkoista. Erityisesti Mäntymäelle noustessa on jyrkkä pitkä mäki, jossa saa sykkeen nousemaan niin ylä- kuin alamäessä.

Pysäköintipaikka/Lähtöpaikka: Mäntäntie 126, 42700 Keuruu

Reitin vaativuus: Sininen Helppo, Punainen vaativa

Esteetön: Ei

Tulipaikka: Ilon laavu, puita on (ylläpito Keuruun kaupungin vapaa-aikapalvelut)

WC: Ei

Kohderyhmä: kaikki