Nykyaikaista aarteenetsintää!
Keuruulla on noin 400 kätköä, joista muutama löytyy mm. Vanhan Keuruun alueelta.
Täältä pääset yhteen Vanhan Keuruun geokätkön vihjeistä: http://www.geocaching.com/geocache/GC3PDZ9_vanha-keuruu
Keuruulla riittää mielenkiintoisia, upeita kohteita, maisemia ja toisinaan haasteellisiakin paikkoja, joissa sijaitsee geokätköjä.
Muihin Keuruun alueella sijaitseviin kätköihin voit tutustua oheisesta linkistä. Sivusto vaatii kirjautumisen.
Ilmainen sovellus Play -kaupasta
Lisätietoa geokätköilystä löydät Geokätköt.fi sivustolta.
Hyviä geokätköily appseja älypuhelimelle ovat esimerkiksi: Geocaching ja c:geo.
Yleistä:
Geokätköily on seikkailuhenkistä ulkoilua, joka sopii kaikenikäisille. Sitä voi harrastaa yksin, perheen tai ystävien kanssa.
Kätköilijät etsivät satelliitti- eli GPS-paikantimen ja internettiin tallennettujen kätkökuvausten avulla muiden harrastajien mielenkiintoisiin paikkoihin piilottamia ”aarteita”.
Geokätkö aarteen voit löytää myös suojelualueen tai kansallispuiston kätköistä. Retkeen voi yhdistää esimerkiksi eväshetken taukopaikalla, tutustumisen puiston luontoon tai vaikkapa näköalan ihailemisen!
Ohjeita:
Jokaisen kätkön kuvauksessa on kerrottu koordinaattien lisäksi kätkörasian koko ja muita vihjeitä, jotka helpottavat kätkön löytämistä. Kätkön koko vaihtelee yleensä filmipurkin ja parin litran pakastusrasian väliltä, mutta saattaapa eteen tulla vaikka ämpärinkin kokoinen kätkö. Geokätköjä on viittä eri vaikeustasoa. Helpoimmat kätköt löytyvät yleensä nopeasti, mutta vaikeimman tason kätköt saattavat tarjota todella haastavan pähkinän purtavaksi.
Kätköt on myös luokitettu maaston vaikeuden mukaan viiteen luokkaan. Maastoluokitukseltaan helpoimmille kätköille pääsee jopa pyörätuolia käyttäen, hankalimmissa taas voidaan vaatia fyysisiä ponnistuksia, erityisiä taitoja tai mukana tuotuja apuvälineitä, kuten kiipeily- tai sukellusvarusteita. Kätköilyä harrastamaton henkilö eli “jästi” ei yleensä huomaa maastossa olevia kätköjä, sillä ne on yleensä sijoitettu näkymättömiin, kuten kiven- tai puunkoloon tai sillan rakenteisiin.
Kätkörasiasta löytyy lokikirja ja yleensä myös kynä sekä pieniä vaihdettaviksi tarkoitettuja esineitä. Käynti kirjataan geokätkön lokikirjaan sekä geokätköily-yhteisön verkkosivuille. Näin myös muut harrastajat voivat tarkistaa, kuinka moni on käynyt kätköllä, milloin kätkö on viimeksi löydetty ja kätkön omistaja saa tiedon, että kätkö on kunnossa. Haastetta kaipaava voi myös kisailla vaikkapa siitä, kuka on löytänyt uuden kätkön ensimmäisenä tai kuka on löytänyt eniten kätköjä.