ihmisiä kylätalon pihalla

64. Keuruu–Multia-laturetki 1.-2.3.25

Keuruu–Multia-laturetki on kiireetön, maksuton retkitapahtuma naapurikuntien välillä, jonka voit hiihtää omaan aikatauluusi sopivasti. Voit seurata meitä myös Facebookissa.

Lähtöpaikat

Voit valita lähtöpaikaksesi Keuruulta uimahallin, Kivelän tai kylätalo Veikkolan Jukojärvellä.
Multian lähtöpaikka Sinervän koulu.

Osanottokortti

Lähtöpaikoilla on joko sisällä virkistysasemalla tai ulkona lähtöpaikalla postilaatikko, josta voit täyttää itsellesi osanottokortin. Voit kuljettaa korttia mukana ja ottaa leimat virkistysasemilta. Mikäli et ota leimoja virkistysasemilta tai hiihdät reitin, jossa niitä ei ole, voit omantunnon mukaan merkitä hiihtämäsi kilometrit korttin ja palauttaa sen joko matkanvarrella oleviin palautuslaatikkoihin tai virkistysasemalle. Osallistut yhteystiedot jättämällä myös arvontaan.

Virkistysasemien tarjoilu on maksullista.
Voit myös lunastaa ed. mainituilta lähtöpaikalta itsellesi 35€ arvoisen laturetkipassin, jolloin saat palvelut matkan varrella, mitalin, kunniakirjan sekä voit käydä pesulla Keuruun uimahallilla.

Molempina päivinä on voitelupalvelu sekä linja-auto kuljetus (maksullinen) aamulla Keuruu-Multia-Keuruu, jolloin voit hiihtää vain toiseen suuntaan halutessasi koko reitin 25 km.

Ohjelma:

Lauantaina 1.3.
Keuruu – Multia 5-50km vapaa tyyli (ei latua)

Sunnuntaina 2.3. perinteinen tyyli (huom. ei luistelua)

Ajankohtaiset latutiedot löytyvät osoitteesta: www.ladulle.fi/ladut/keuruu

P-paikkoja löytyy Keuruun uimahallilta (Keuruuntie 23), Kivelästä (Kelloniementie 17) tai Kaskitien kentältä (Kaskitie ), varaparkki Kivelän koulu (Uskalintie 6-8)  ja Multian kuntotalolta (Pihlajatie).

Reitti

Varsinainen laturetkireitti kulkee Multian ja Keuruun välillä joka edestakaisin on 50km. Reitti menee osittain vastakkain ja osittain eri reittejä, joten mahdollisuus lyhyempiin retkiin on myös. Maisema on kaunista keskisuomalaista metsä ja peltomaisemaa sekä muutamien vesistöjen ylitys. Kovin nousu yhtenäinen nousu on heti Multialta lähdettäessä, mutta sen jälkeen onkin laskuvoittoista matkaa Keuruulle. Kovavauhtisista laskuista ja tienylityksistä on merkinnät ladun varrella. Varoitusmerkkien kohdalla on syytä olla tarkkana ja huomioida myös kanssa hiihtäjät.
Ladut varsinaisella laturetkireitillä ovat ajettu lauantaina vain luisteluhiihtoon ja sunnuntaina perinteiseen hiihtoon. Näin ladut pysyvät hyvinä välillä hieman kapeilla urilla. Viikonlopun aikana kaikki muut Keuruun ja Multian ladut ovat kansanhiihtoperiaatteella käytössä myös laturetken suorittamiseen kummalla tyylillä tahansa.  KARTTA Laturetkireitti (pdf)

Reitin yhteyshenkilö ja tied.: Erkki Virkalahti p. 0400 645 088.

Voitelu (aikataulu tarkentuu lähempänä ajankohtaa)

Tied. Veikko Ahonen p. 0400874146

Kuljetukset (aikataulut tarkentuu lähempänä ajankohtaa)

Keuruun uimahallin ja Multian kuntotalon välillä (maksullinen)

Yhteyshenkilö: Heli Peltola p. 040 8272 753