• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Tekemistä Keuruulla

TÄÄLLÄ KEURUULLA ON IHMISEN HYVÄ OLLA, NIIN SE VAIN ON!

Tälle sivulle kokosimme yhteen rentouttavat palvelut ja elämykset sekä majoitusvaihtoehtoja, joita koet vain Keuruulla. Tule kokemaan kiireetöntä vieraanvaraisuutta ja rentouttavaa kodikkuutta Keuruulle. Tervetuloa kylään meille Keuruulle!

Me olemme kodikas kunta, aivan Keski-Suomen ytimessä, lähellä Jyväskylää. Niin se vaan on, että täällä kukkii luovuus ja luonnon kauneus ihan toisella tavalla.

Keuruu on metsien ja järvien keskellä sijaitseva suomalainen idyllinen kaupunki. Meidän keskusta on rakennettu neljälle eri saarelle ja meitä keuruulaisia on yhteensä miltei 10 000.

 

Kalliolle, kukkulalle rakensin minä luksushuvilan

Keuruulla yritystoiminta on yhteistyötä ja siksi olemmekin koonneet sinulle yhteistä tarjontaamme. Meille tänne Keuruulle sopii kaiken ikäiset ja kokoiset perheet – vaihtoehtoja tekemisen, majoituksen viihtymisen osalta riittää. Keuruulla majoitut autuaasti ja olet yhtä luonnon kanssa.

Lähellä keskustan palveluita pääset majoittumaan tasokkaasti humisevien honkien keskelle Mustikkakallion luksushuvilaan. Mustikkakallion huvila on nimensä mukaan kallion laella, omassa rauhassa upeiden järvimaisemien ympäröimänä, energiaa voi tankata puusaunassa tai ympäröivässä luonnossa. Sielu lepää, maisemapaikalla!

 

Täällä kukkii kulttuuri ja luovuus

Kirkkoja meillä on niin paljon, että suuremmille kirkoille ei ole niin suuri hinku. Löytyy tiilikirkkoa, puukirkkoa ja ihan modernia kivikirkkoakin. Ne ovat niin komeita, että ihan nähtävyyksisksi kutsuvat. Katso mitä ovat kirkot keskellä kylää!

Aikoinaan tänne perustettiin kirjapaino Otava ja luovuus kukkii Keuruulla edelleen: taiteessa ja kädentaidoissa. Rakastettavien Urpo ja Turpo -nallehahmojen luoja Hannele Huovikin asustaa täällä luovuuden kehdossa. Testaa Keuruun taika niin tiedät!

 

Hyvän tuulen palvelua ja ostosmahdollisuuksia

Meidän paikallinen lahjapuoti Tiltaltti Shop kokoaa yhteen lahjat, tuliaiset ja sisustustarvikkeet. Tiltaltti Shop sijaitsee Vanhan Keuruun sydämessä, pappilan vanhassa kivinavetassa yhdessä Annulin Putiikin kanssa, jonka valikoimaan kuuluu upeat arki- ja juhlavaatteet sekä monenlaiset asusteet. Täältä saat hyväntuulen tuotteita ja erityisesti hyväntuulen palvelua läpi vuoden!

Keuruulta kotiin viemiseksi tai tuliaisiksi voit hankkia niin matkamuistot, sisustustarvikkeet ja vaatteetkin, löydät ne läheltä toisiaan. Katso millaisia ostosmahdollisuuksia tarjoamme. Keskustamme pääraitti on kuin ostoskeskus kauppoineen ja palveluineen!

 

Pidetään pidot Pappilassa

Tänä päivänä meidän Keuruun vanhassa pappilassa järjestetään monipuolisia pitoja. Ruoka, hyvä tunnelma ja kulttuuri ovat täällä suuressa roolissa. Pappilan pidot pitävät huolen, että pappilassa tapahtuu ja luovuus sekä kulttuuri saavat ansaitsemansa näkyvyyden ja puitteet. Uljaassa ja tunnelmallisessa kivinavetassa Pappilan Tavernassa tarjotaan lounasta sekä järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Upeat bändi-illat huippu esiintyjineen tuovat viihdyttävän lisän Keuruun vapaa-aikaan.

Maaliskuussa 2018 Pappilassa päästään jännittämään myös Escape Roomin taikaa kun Keuruulle avautuu Pappilan omat pakopelit. Tulkaa yhdessä ratkaisemaan arvoituksia ja mysteereitä Keuruun vanhaan pappilaan.

 

Kiireettömästi luonnon syleilyssä

Kinkamon Pirtti tarjoaa oman metsän puista rakennettua kodinomaista mökkimajoitusta aivan koko perheelle. Näihin upeisiin maisemiin ja puitteisiin mahtuvat myös perheen karvaisemmat asukkaat – mustit tai mirrit. Keuruulla maaseudun rauhassa voit harrastaa omaehtoista luonnossa liikkumista, kalastusta, sienestystä ja marjastusta. Luonnossa liikkumisen jälkeen maistuu Kinkamon Pirtin pehmeät savusaunalöylyt.

Liikkuvaiselle ihmiselle Kinkamon Pirtti tarjoaa lisäksi kaikilla mukavuuksilla olevaa matkailuautoa – ota koko Keuruun haltuun!

 

Seikkailijan Keuruu

Meillä Keuruulla pääset resiinaretkelle museorautatielle, jousiampumaan kuin Wilhelm Tell, seikkailuradalle vaijeriliukumaan ja lumikenkäilemään kodalle. Anna paikallisen eräoppaan johdattaa sinut seikkailuun!

Seikkailuretken jälkeen maistuu mikäs muu kuin ruoka! Meillä ympäri Keuruuta on erilaisia kahviloita ja ravintoloita, toistaan upeammissa miljöissä; vanhassa kivinavetassa, pappilassa, majataloissa tai näköalatornissa. 

 

Kaunis maasto ja ratsastusvaelluksen taika

Keuruun luonnosta voi myös nauttia yhdistämällä ratsastuksen ja vaelluksen. Kokkomäen tallilla on pitkät perinteet hevoskasvatus-, ravivalmennus- ja ratsastusvaellustoiminnasta. Laukkaa viileän metsän suojaan ja nauti maukkaat eväät luonnon helmassa ystävien tai perheen kanssa. Käy yli maastoesteiden liinaharjallasi ja koe unohtumaton vaellus leiritulineen.

Täällä ei eläimet jää huomiotta vaan nauttivat valokeilasta. Ratsasta lumisten kuusimetsien suojassa, yövy korkeatasoisessa hirsimökissä, pidä ruokatauko lämpimässä kodassa ja pysähdy iltapäiväkahville majatalossa. Matkan varrelle mahtuu nähtävyyksiä, tarinoita ja pysähdyspaikkoja. Luonto on aina koko perheen kohde. Tutustu myös muihin Keuruun liikuntapaikkoihin!

 

 

Anna mielen levätä maaseutumaisemissa

Sauna se on mikä täällä Suomessa rentouttaa. Keuruulla saunatarjonta on nivottu monipuolisesti osaksi luontoelämystä. Keuruun saunapalvelut on koottu yhden sivun alle. Oli sitten talvi tai kesä niin saunalla on aina rentouttava vaikutus mieleen ja kehoon. Katso meidän Keuruun saunapalvelut ja valitse löylysi.

Mikäli tahdot kuunnella vain hiljaisuutta niin Keuruu on siihen oiva paikka. Täällä Keuruulla on ihmisen hyvä olla, vauvasta vaariin ja mustista mirriin - niin se vain on!

Tervetuloa kylään meille Keuruulle!

 

 

Keuruun matkailuneuvonta

Keuruuntie 7, 42700 Keuruu