Joulukauden avaus Keuruulla!


Kuljemme jälleen kohti joulukuuta ja joulun odotus on pitkästä aikaa mukavaa erilaisten tapahtumien myötä.
Keuruulla järjestetään useita tilaisuuksia, joissa pääset virittäytymään tunnelmaan. Osa tapahtumista voi olla riehakkaitakin, mutta löydät myös hiljentymisen mahdollisuuksia.

 

Keuruun Joulukauden avauksen

järjestää Keurusseudun Yrittäjät ry. Keuruun keskusaukiolla (Keuruuntie 10) järjestetään koko perheen tilaisuus perjantaina 26.11.21 klo 16-19.30. Ohjelmassa jouluista musiikkia ja Tanssiryhmä Diamonds’n esitys. Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Noora Pajari ja tilaisuus päättyy mahtavaan ilotulitukseen.

Alueella pääset kotieläinpihassa rapsuttelemaan vuohia, lisäksi on runsaasti jouluisia myyntikojuja ja lapsia leikittää Tanssiryhmä Diamonds’n jäsenet. Keppihevosrata aukeaa klo 17 aikaan ja kaikki radalle osallistuvat palkitaan, ota siis oma keppari mukaasi. Tapahtumapaikalla Ostolan ylätasanteella pääset kokeilemaan onneasi KeuPa Bingossa.

Joulukauden avajaisten yhteydessä avataan Ostolan alakertaan katutasoon (os. Keuruuntie 10) ikkunanäyttely Keuruulaisten taiteilijoiden talvisia teoksia. Kadulle avautuva valaistu ikkunanäyttely elävöittää Keuruun keskustaa yhdentoista taiteilijaseuralaisen sekä Keuruun museon kokoelmien töillä. Teosten teema on talvinen ja ne on koottu kaikkien kadulla kulkevien iloksi ja valoksi – ilman kynnyksiä.  Yli vuoden vaihteen esillä olevan ikkunanäyttelyn järjestävät Keuruun museo, kaupungin kulttuuritoimi ja Keuruun taiteilijaseura. Teokset on valinnut Juhani Järvinen.

Keuruun tunnelmallisella Kotiseutumuseolla pääset tapaamaan Joulupukkia ja muoria sekä tonttuja klo 17. Lähde saattamaan Joulupukkia kulkueineen klo 17.55 Kotiseutumuseolta kohti Keskusaukiota (Keuruuntie 10) Joulukauden avajaisiin.

Joulukauden avajaisten aikaan on myös avoinna keuruulaisia liikkeitä, joten nouda jostain yli 50 keurusseutulaisesta (Keuruu ja Multia) itsellesi Leimapassi ja kerää siihen vähintään 4 leimaa, jolloin palauttamalla liikkeeseen osallistut noin 3.000 euron palkintojen arvontaan. Mukana passissa on mm. kirppistä, hoito- ja muita palveluja, ravintoloita, huonekalu- ja päivittäistavaraliikkeitä. Passi on voimassa ja voit kerätä leimoja 24.12. asti.

Keuruun uimahallin uudistetussa Kahvio Iidan Unelmassa on glögi ja piparitarjoilu klo 17-20.  Uimahallissa voit nauttia lämpimissä vesissä Kynttiläuinnin tunnelmasta klo 18-20.

 

Keuruun Naisvoimistelijoiden Joulunäytös “Läsnäolon voima”

esitetään Keuruun yhteiskoulun isossa salissa (os. Jussi Rainion tie 5) lauantaina 27.11.  klo 16. Koronan vuoksi tauolla ollut vuosittain järjestettävä joulunäytös kerää jälleen salin täyteen ihastelemaan niin pienten kuin vanhempienkin taidokkaita esityksiä. Varauduthan käteisellä maksamaan pienen pääsymaksun (10€/aikuiset ja alle 16v. 5€). Tilaisuus myös striimataan ja näytökseen osallistuvat vieraat saavat alekoodin striimausesitykseen. Lisätietoa striimausnäytöksestä saat verkkosivuilta.

Joulukauden avajaisviikonvaihteessa järjestää Keuruun seurakunta sunnuntaina 28.11. klo 11-13.30 seurakuntakeskuksessa Jumalanpalveluksen jälkeen Adventtipuurotarjoilun ja myyjäiset lähetystyön hyväksi.

 

Joulu saapuu jokaiselle -konsertti

järjestetään Haapamäen kirkossa maanantaina 29.11. klo 18.30-20. Konsertissa laulavat Haapamäki-Pihlajavesi kirkkokuoro, Pihlajaveden lapsi- ja nuorisokuoro ja Haapamäen sekakuoro. Soitosta vastaavat Haapamäen ja Keuruun Pelimannit. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

 

Vanhan Keuruun Joulutori

on avoinna lauantaina 11.12. klo 11-15 Vanhan Pappilan entisessä Kivinavetassa, Kamanassa sekä pihapiirissä. Tämä perinteisen joulutunnelman tapahtuman järjestää Vanhan Keuruun yrittäjät yhdessä Keurusseudun Partiolaisten kanssa.

Kamanan sisätiloissa kahdessa kerroksessa on runsaasti myyntipöytiä notkuen käsitöitä, jouluisia herkkuja, koruja, kynttillöitä, kosmetiikkaa, sisustustuotteita ja paljon muuta! Puolen päivän aikaan esiintyy Naiskuoro Keuruttaret.

Partiolaisten jouluaitassa voit herkutella riisipuurolla, grillimakkaralla ja nauttia lämmintä juotavaa. Ravintola Pappilan Tavernassa tarjoillaan Joulutorilounasta tai voit herkutella kuumalla kahvilla ja leivonnaisilla. Vitriini on täynnä kondiittorimestarin kakkuja ja jouluisia herkkuja!
Vanhan Keuruun alueella on rajoitetusti paikoitustilaa, joten mikäli mahdollista, tulethan alueelle jalan. Muistathan myös tulla vain terveenä.

 

Tule Joulu kultainen – Kipinät kuoron joulukonsertti

Keuruun uudessa kirkossa su 12.12. klo 18-20. Raikkaan rytmikäs ja jouluisen harmoninen konserttikokonaisuus tarjoaa valoa ja tunnelmaa talven keskelle. Biisilistalle on poimittu pop-, jazz- ja kansanmusiikkivaikutteisia kappaleita sekä perinteisempiäkin joulun klassikoita. Oman tuikkivan lisänsä kokonaisuuteen tarjoavat kuorolaisten taidokkaat soolo- ja lauluyhtye-esitykset. Tule vastaanottamaan rakkaudella valmisteltu joulutervehdys ja kuule, kuinka kuoro groovaa, soi ja kipinöi! Ohjelma 15€.

KeuPa HT :n Joulumarkkinat

Keuruun Jäähallissa järjestetään maanantaina 13.11. klo 17-19. Tapahtuma sisältää mm. joulumyyjäiset, Dj Sami soittaa parhaimmat hitit, Keupa juniorit sekä KeuPa Allstars pelaajat haastavat KeuPa HT Mestis pelaajat, lisäksi on taitoluisteluesityksiä. Kahvio palvelee koko tapahtuman ajan, ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Kauneimmat Joululaulut

lauletaan jälleen eri kylillä Keuruulla, Haapamäellä ja Pihlajavedellä. Ensimmäinen yhteislaulutilaisuus järjestetään Ampialassa su 28.11. klo 14 Rahikkalan tilalla (Ampialantie 479) ja tilaisuudet päättyvät viimeiseen konserttiin Keuruun uudessa kirkkossa 19.12. klo 19.

 

Edellä mainittujen jouluisten tilaisuuksien lisäksi Keuruulla on yleisiä pikkujouluruokailuja eri ravintoloissa, bändi-iltoja ja muuta hauskanpitoa. Näistä löydät lisätietoa mm. Keuruu Today -viikko-ohjelmasta.

Jouluiset tapahtumatiedot on kerätty 24.11. mennessä Keuruu Today -viikko-ohjelmakalenterissa julkaistuista tiedoista sekä Visit Keuruulle toimitetuista tiedotteista.
Tietoja päivitetään mahdollisuuksien mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

 

Tapahtumanjärjestäjät toivovat asiakkaiden saapuvan paikan päälle oireettomana ja mahdollisuuksien mukaan käyttävän maskeja. Kiitos!

 

© Copyright - Designed and developed by Samenco