Covid19 -tilanne 15.10.21 – koronapassia ei tarvita


Tilanne 15.10.2021

Keuruu kuuluu Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin, jonka alueella ei ole voimassa olevia koronarajoituksia. Keuruulla ravintoloissa, tapahtumissa ei tarvitse esittää koronapassia. Osallistuthan vain oireettomana.

Täältä voit tarkistaa alueen koronatilanteen, suositukset ja rajoitukset : sairaanhoitopiirin verkkosivut

Hygieniaohjeita maskien ja käsidesien käytöstä suositellaan edelleen noudatettavaksi samoin kuin turvaväleistä huolehtimista. Tärkeää on myös se, että sairaana ollessa pysytään kotona eli liikutaan vain terveinä. Rokotusten ottamista suositellaan vahvasti.

 

Tartuntatautilain pykälässä 58 c säädetään seuraavat minimivaatimukset, joita on noudatettava yleisölle avoimissa ja asiakkaille ja osallistujille varatuissa toimitiloissa ilman erillistä viranomaispäätöstä:

  • asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet
  • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sen lisäksi, mitä muualla kyseisen toiminnan osalta puhdistamisesta säädetään
  • asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se kyseisen toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Hygieniavaatimuksia on noudatettava niin kauan kuin väliaikainen tartuntatautilain pykälä 58 c on voimassa.
Tällä hetkellä pykälä on voimassa 31.12.2021 saakka.

 

Tiedot perustuvat 18.10.21 Valtioneuvoston ja Aluehallinnon sivustoilta kerättyihin tiedotteihin.

Tiedot sitoumuksetta – muutokset mahdollisia.

Visit Keuruu – Keuruun kaupungin matkailutoimi

© Copyright - Designed and developed by Samenco