Rantakeuristi “Emskipihla” Emmi Särkkä

Oma laiturimme on minulle tärkeä rentoutumisen paikka

Emmi Särkkä on keuruulainen somevaikuttaja, joka asuu unelmamaisemassaan Keurusselän rannalla. Suositulla Instagram-tilillään hän inspiroi seuraajiaan mm. sisustus- ja pihavinkeillä. Kysyimme Emmiltä, millainen keuristi hän on ja mitä Keuruu hänelle merkitsee.

Auringonlaskuja omalla rantalaiturilla

Olen kotoisin Keuruulta ja olen onnellinen, että saan asua täällä myös aikuisena omassa talossa mieheni kanssa järven rannalla. Olen innokas sisustaja ja se on myös osa työtäni, josta paloja voi seurata @emskipihla-Instagram-tililtäni. Kotini olen sisustanut vaalein ja neutraalein sävyin, enkä koskaan kyllästy katsomaan olohuoneesta ja terassilta avautuvaa maisemaa. Arkeni on vauhdikasta työn, kulttuurituottaja-opintojen, harrastusten ja kotiprojektien kanssa. Siksi pidän siitä, että kotini on rauhallinen sekä sijainniltaan että sisustukseltaan. Kotimme helmi on iso terassi, jossa sekä rentoudumme omalla perheellä että kokoonnumme ystäväporukalla.

Meidän perheemme kasvoi juuri Jada-koiranpennulta. On mahtavaa, että kotiovelta avautuu upea luonto, jossa saamme nyt lemmikin kanssa seikkailla. Keuruulla ei todellakaan ole puutetta kivoista ja kauniista lenkkipoluista. Pian saammekin tutustua Haapamäen uuteen koirapuistoon.

Viime kesänä vietimme häitämme ja niiden jälkeen päätimme perustaa somistevuokraamon, jotta muutkin hääparit pääsevät nauttimaan kauniista koristeistamme. Keuruu on hyvä tukikohta yrittää, sillä lähellä on monta isoa kaupunkia, kuten Jyväskylä, Seinäjoki ja Tampere.

Keurismi on minulle hetkessä elämistä ja kiireen unohtamista.

Käydessäni isommissa kaupungeissa tulee kiireentuntu ja usein stressaantunut olo. Keuruulla aika hidastuu ja olemme paremmin läsnä toisillemme. Olen mielelläni rantakeuristi, sillä en halua asua missään muualla kuin tässä rannalla, jossa mieli lepää ja mieheni Mikko pääsee hetkessä rakastamansa kalastusharrastuksen pariin.

Unelmoin tällä hetkellä hieman salaa teatteriharrastuksen jatkamisesta ja työuran kehittämisestä teatterin tai tapahtumien suuntaan. Melkein asuin Keuruun Kulttuuritalo Kimaralla vuoteen 2017 saakka, kun ohjasin viisi kokoillan näytelmää. Saa nähdä mihin tuuli kuljettaa, olen avoin ja vastaanottavainen tällä hetkellä. Mutta koti ei Keuruulta lähde.

Rantakeuristi Emmin lempipaikat Keuruulla – nappaa vinkit!

1. Keurusselkä veneestä ja rannoilta

Kotimme on Keurusselän rannalta, joten järvi on iso ja rakas osa elämäämme. Mieheni kalastaa aktiivisesti ja veneily on meille tärkeä yhteinen harrastus. Kesällä on ihana veneillä johonkin Keurusselän saarista, niissä maisemissa sielu lepää ja aika pysähtyy. Källin saaresta ja Jatan saaresta löytyvät myös nuotiopaikat, joten ei kannata unohtaa eväitä.

2. Camping Nyyssänniemi

Järven rannalla oranssi teltta

Camping Nyyssänniemi on viihtyisä ja luonnonkaunis leirintäalue Keurusselän rannalla. Perille pääsee autolla tai veneellä. Pizzat ovat ihan älyttömän hyviä ja monet tulevat tänne kauempaakin herkuttelemaan. Me menemme mielellämme veneellä laituriin, haemme pitsat vesille ja menemme vesille tai saareen herkuttelemaan.

3. P&T Street Cafe

Keuruun keskustassa sijaitseva P&T Cafe leipoo superherkulliset korvapuustit. Nautin paikan päällä tai nappaa mukaani veneretkelle.