Perhekeuristi Liisa Kotanen

Lyhyet välimatkat ja liikkumisen helppous Keuruulla säästävät päivittäin jopa tunteja

Liisa Kotanen on löytänyt unelmiensa elämäntyylin Keuruulta, jossa hän asuu perheensä kanssa järven rannalla. Keuruuntuminen tapahtui onnellisten sattumien kautta. Kysyimme Liisalta, millainen keuristi hän on ja mitä Keuruu hänelle merkitsee.

Asumme perheeni kanssa Keurusselän rannalla ihanassa omakotitalossa. En ole syntyperäinen keuruulainen, vaan löysin tieni Keuruulle onnellisten sattumien kautta. Siskoni Hanna asui ja työskenteli jo Keuruulla ja paikkakunta tuli sitä kautta tutuksi myös meidän perheelle.

Minulla oli aiemmin työ, joka vaati paljon matkustelua ja kahden pienen lapsen kanssa se tuntui tosi raskaalta. Jutellessani siskoni kanssa jäin pohtimaan sitä, että löytyisiköhän Keuruulta meillekin töitä. Hanna vinkkasi, että kannattaa lähettää CV Kehittämisyhtiö Keulinkin silloiselle toimitusjohtaja Nea Kontoniemelle. 

Nea päättikin lähettää sähköpostin eteenpäin HT Laserin silloiselle toimitusjohtajalle Hannu Teiskoselle. Toimeliaana miehenä Hannu otti tosissaan osaajien kiinnittämisen kasvavaan yritykseen ja pian olimmekin jo koko perheen voimin tehdaskierroksella tutustumassa HT Laserin toimintaan. Automaatioinsinöörimiehelleni sopivan työn löytäminen HT Laserilta oli suhteellisen helppoa. Sen sijaan omalla koulutustaustallani (prosessi- ja ympäristötekniikan tohtori), sopivan työn keksiminen vaati Hannulta hieman mielikuvitusta. 

Neuvotteluhuoneen viereinen huone oli tyhjillään palkanlaskennan ulkoistamisen jälkeen ja Hannu ehdottikin minulle HR-tehtäviä. Mielestäni ehdotus oli todella kiinnostava ja niin sovittiinkin, että pakkasimme pikimmiten muuttoauton ja suuntasimme Keuruun suuntaan.

Keurismi on minulle arjen helpputta ja vapautta

Tällä hetkellä elän täyttä kokovartaloelämää kasvavien poikien ja puolisoni kanssa. Toinen pojista on päiväkodissa kävelymatkan päässä ja vanhempi menee Kivelän kouluun syksyllä. Meillä on mieheni kanssa vakituiset työpaikat alueen yrityksissä.

Minä olen vaihtanut työpaikkaa toiseen keuruulaiseen yritykseen Formicalle, mies on edelleen HT-konsernin palveluksessa. Otamme kaiken ilon irti luonnossa liikkumisesta, harrastuksista ja pikkukaupungin palveluista. Keuruulla on kaikkea, mitä arjessa voi tarvita. Ja vapaa-aikaakin täällä on enemmän kuin entisessä kotikaupungissa, sillä lyhyet välimatkat ja liikkumisen helppous säästävät päivittäin jopa tunteja!

Perhekeuristi Liisan lempipaikat Keuruulla – nappaa vinkit!

1. Paras lasten leikkipaikka Keuruulla on metsät ja luonto

Kivelän näköalapaikassa on maja, makkaranpaistopaikka sekä isoja kiipeilykiviä. Alhaalla ladun vieressä oleva puro on aivan mahtava keväisin! Suosittelen myös Kurkisaarta, Seiponmäen pururataa sekä leikkipuistoa. Kannattaa piipahtaa myös Himmaanmäen näköalatornissa, Pikkuhiekassa ja Harjulla. Koulujen pihat ovat myös kivoja: Pohjanlahden koulun pihassa on todella hyvät mahdollisuudet pelata jalkkista, korista, frisbeegolfia, vieressä on metsä ja hyvät kiipeilypaikat. Ja vielä tähän mainittava uippis ja hyppytorni.

2. Lemppariharrastuspaikka on Keurusjumpan jumppa-uimahalli yhdistelmä

Varaamme edullisen perhevuoron jumppahallille ja menemme sen jälkeen naapuriin uimaan ja nautimme kahvila Idan unelmasta herkut päälle. Toimii! 

3. Tunnelmallinen Keuruun vanha keskusta ja Pappila

Koko Keuruun keskusta on on ihan paras shoppailupaikka mm. Vilikan kirppis ja Moda sekä Megamarketin huikea valikoima. Pappilan pidot ei ole pelkkä ravintola vaan kokonaisuus, etenkin kesällä: ulkopakopeli, aittakahvila, pikkusillan maisema, vanha keuruu, ja tästä laajeneekin sinne kirjaston rannan puolelle, punnosen talolle, runopolulle, kirkkojen ympäristöön ja rantaraittin.