kolme poroa

Kesäisiä kohtaamisia kaikille eläinrakkaille

Jos pidät eläimistä, mutta et eläinpuistoista, Keuruulla pääset tapaamaan jos jonkinmoista nelijalkaista ystävää. Keuruulla on mahdollisuus tavata eläinystäviä turvallisesti.

Bongaa porot Kinkamon Pirtillä

Kinkamon Pirtin porot asuvat Jukojärven kylässä. Vuonna 2017 syntynyt Toku -poika ja 2018 syntynyt Ihku-tyttö laiduntavat Kinkamon pihapiirissä omassa tarhassaan. Viime kesänä pariskunnalle syntyi Aku-poika ja vielä nimeä vailla oleva suloinen tyttöporo. Talvella porot syövät kuivaa heinää, jäkälää ja täysrehua. Kerpot ovat parhainta herkkua “karkkipäivinä”.

Poroihin voi tulla tutustumaan sopimuksesta. Käy samalla käyskentelemässä luontopolulla ja nauti vaikka nokipannukahvit isäntäväen kanssa!

Tilaukset ja hinnat: https://kinkamonpirtti.fi/

Tutustu kotieläimiin Rahikkalan tilalla

Asunnan kylän Rahikkalan tilalla tapaat useita eri eläimiä kanoista, kissoista ja pupuista lehmiin ja hevosiin, kesäleireillä tai tapahtumapäivissä.

  • Farmileirillä on mahdollista viettää aikaa eläinten kanssa parhaita kesämuistoja keräten.
  • Sirkusleirillä luvassa on temppuja ilmassa, hevosen selässä tai parin kanssa. Leiri toteutetaan osallistujien tason mukaisesti, joten akrobaattitaitoja ei tarvitse olla.
  • Tilan tapahtumissa pääset syöttämään lampaita, rapsuttamaan lehmiä ja viettämään mukavaa aikaa yhdessä perheen ja kavereiden kanssa.

Katso leirit ja muut tapahtumat täältä!

Heppaile Kokkomäen tallilla

Asunnan kylän Kokkomäen Talli tarjoaa mm. ratsastusvaellusleirejä ja viikonvaihteen ratsastusvaellusta. Ratsuin liikutaan vaihtuvissa maisemissa järvien rannoilla ja kuusimetsien suojissa polkuja ja metsäteitä käyttäen. Luonnonsuojelualueella on upeat maisemat, kodalla nautitaan eväät ja käydään uimassa – ihmiset ja hevoset. Kaunis kesäyö on sellainen, joka on koettava, ja se on mahdollista Kokkomäen Tallin järjestämillä vaelluksilla.

Vaelluksista lisätietoa täältä: https://www.kokkomaentalli.fi/ratsastuspalvelut/

Vietä viikko lammaspaimenena

Lamposaaren lammaspaimenviikot ovat juuri sinulle, joka haluat viettää lomasi luonnon rauhassa, veden ympäröimänä saaressa. Kuitenkin olet lähellä palveluja ja halutessasi jaksat soutaa veneellä suoraan marketille. Lampaat laiduntavat nimikkosaaressaan ja huolehdit niiden hyvinvoinnista. Majoituksena on mökki ja saunarakennus. Eräopas Jokela vie sinut perille ja opastaa paimenen tehtäviin.

Lisätietoja:

Eräopas Markku Jokela, https://www.eraopasjokela.fi/